Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"BASININ ÜSTÜNDEKİ HER TÜRLÜ BASKI VE SANSÜRÜN KALDIRILMASI ELZEMDİR"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bağımsız, tarafsız ve özgür basın, aydınlık Türkiye’ye ulaşmanın olmazsa olmazlarındandır” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Özcan, yazılı mesajında, medya kuruluşlarının yaşadığı zorluklara değinerek, “Son yıllarda medya kuruluşlarına yönelik artan ekonomik baskı, sansür, hedef gösterme ve tehdit gibi unsurlar sebebiyle birçok medya kuruluşu yayın hayatına son vermekte ve birçok basın emekçisi işsizler ordusuna katılmaktadır. Bu durum ülkemiz demokrasisine büyük zararlar vermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Demokratik, aydınlık ve müreffeh bir Türkiye için bağımsız ve tarafsız basının önemine vurgu yapan Özcan, “Kamuoyuna bireyler arasında bilgi akışı sağlayan, toplumu bilinçlendiren, kamuoyu oluşturan gazeteciler demokratik ve gelişmiş bir ülkenin temel yapı taşlarıdır. Bu nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, basının üstündeki her türlü baskı ve sansürün kaldırılması elzemdir. Bağımsız, tarafsız ve özgür basın, aydınlık Türkiye’ye ulaşmanın olmazsa olmazlarındandır.” ifadelerini kullandı.

Özcan, son olarak şunları kaydetti: “Bu duygu ve düşüncelerle; halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlayarak, mesleğini tarafsızlık ilkesiyle icra ederek daha demokratik bir Türkiye’ye ulaşmamıza katkı sunan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”