Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞINI AÇTIĞI İÇİN UYARI CEZASI ALAN AVUKAT, BOLU BELEDİYESİNE DAVA AÇTI

BAŞINI AÇTIĞI İÇİN UYARI CEZASI ALAN AVUKAT, BOLU BELEDİYESİNE DAVA AÇTI
Bolu Belediyesinde çalışan Avukat H.N., başörtülü olduğu için baskıya uğradığını iddia ettikten sonra başını açtığı için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan uyarı cezası almıştı. Söz konusu avukatın Bolu Belediyesine 100 bin liralık dava açtığını öğrenildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesinde avukat olarak çalışan H.N., başörtülü olduğu için baskıya uğradığını ileri sürdü. Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ve Bolu Belediyesini defalarca şikâyet ettiği belirtilen H.N.’nin daha sonra başörtüsünü çıkardığı belirtildi.

"TÜRBANINI ÇIKARDI DİYE CEZA VERDİM"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başörtüsünü çıkardığı aktarılan H.N.’ye, uyarı cezası verdi. Özcan, cezaya ilişkin, “Tesettürle yıllarca çalışan bir belediye çalışanımız başını açtığı için bu cezayı verdim. Bu arkadaşımız daha önce bizi defalarca şikâyet etti. ‘Sayın Cumhurbaşkanım Tanju Özcan size o kadar çok kin duyuyor ki ben tesettürlüyüm diye bana mobbing uyguluyor’ diye şikâyetler yazmış” dedi.

BELEDİYEYE 100 BİN LİRALIK DAVA AÇTI

Olayın üzerinden geçen 1 senenin arından, yeni bir gelişme yaşandı. Avukat H.N.’nin Bolu Belediyesine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtığı öğrenildi.

Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı 1’nci oturumunda gündeme gelen konuya ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu arkadaşımız durup dururken başını açtı. Ben kendisinden savunma istedim, dedim ki ‘Seni zorlayan birisi mi oldu? Sana bir baskı mı geldi?’ ‘Size bir baskı yapıldıysa ben o kişilerle ilgili gerekli işlemi yapacağım’ dedim. ‘Hayır kişisel tercihim’ dedi. Ben de kendisine başını açtığı için uyarı cezası verdim. Başını açtı diye uyarı cezası verdim, o da 100 bin liralık dava açmış” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler