Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BASIN MENSUPLARI ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ ALDI

BASIN MENSUPLARI ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ ALDI
Bolu’da basın mensuplarına, AFAD İl Müdürlüğü ekipleri tarafından doğada arama kurtarma eğitim verildi. Gazeteciler, afet eğitimini herkesin alması gerektiğini ama kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı, Afet Eğitim Yılı olarak belirlendi. Bu kapsamda Bolu AFAD İl Müdürlüğü tarafından farklı dönemlerde AFAD Gönüllülerine eğitimler verildi. Son olarak bu eğitimlere, Bolu’da farklı kurumlarda hizmet veren, basın mensupları katıldı.

Basın mensupları, Bolu’nun Çakmaklar Mahallesi’nde bulunan AFAD Eğitim Merkezinde bir araya geldi. AFAD personeli tarafından ilk önce teorik eğitim alan gazeteciler, daha sonra ekipmanlarını kuşanarak; dağ inişi, dağ tırmanışı, ekipman kullanımı gibi eğitimleri uygulamalı olarak öğrendi.

“AFAD ÇALIŞANLARIYLA GURUR DUYDUK”

Dağ inişi sonrasında hislerini paylaşan İhlas Haber Ajansı Muhabiri Faruk Çidem, AFAD personelinin yaptığı görevin zorluğuna dikkat çekerek, “İniş gayet güvenliydi, AFAD’ın işinin ne kadar zor olduğunu burada gördük. Heyecanlı, adrenalinli… AFAD çalışanlarıyla bir kez daha gurur duyduk” dedi.

“AFAD MÜDÜRLÜĞÜNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Demirören Haber Ajansı Muhabiri Murat Küçük de eğitim için AFAD’a teşekkür ederek, “Güzel, keyifliydi, AFAD Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz. Biz de arazi de çalışıyoruz, bazı olaylarda. O yüzden bizim için de gerekliydi. Teşekkür ediyoruz, biraz korkutucuydu ama zevkliydi” ifadelerini kullandı.

“BU EĞİTİM BİZİM İÇİN FAYDALI, BİZ GAZETECİYİZ”

Anadolu Ajansı Muhabiri Zafer Göder ise meslek gereği zor koşullarda çalıştıkları için bu eğitime ihtiyaçları olduğunu ifade ederek,  “Çok heyecanlı hissediyorum. Bu eğitim bizim için faydalı, biz gazeteciyiz. Yeri geliyor kaza, yeri geliyor arama kurtarmaya gidiyoruz. Bizim az çok her şeyi bilmemiz gerekiyor. Kendimizi kurtaracak kadar. Herkesin bilmesi lazım ama bizim daha çok bilmemiz lazım” şeklinde konuştu.

AFAD’ın afet eğitimlerine devam edeceği de bildirildi.