Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞARILI DEĞİL, ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ!

BAŞARILI DEĞİL, ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ!
Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, sosyal belediyeciliğe önem verdiklerinin altını çizerek, “10 kilometre daha az yol yaparız ama bu şekilde aç insan bırakmayız. Bu şehirde tekerlekli sandalye almayan insan bırakmayız. Bu şehirde evi temizlenmeyen insan bırakmayız. Bu şehirde hasta, bakıma muhtaç insan bırakmayız.” dedi.

HABER: Bülent VELİOĞLU - Mutlu YUCA 

Bolu’da uzun yıllardır yaptığı gazetecilik görevinin ardından belediye başkan yardımcısı koltuğuna oturan Özdemir, seçimlerin üzerinden geçen süreçte yaptıkları çalışmaları ve 2020 yılı projelerini anlattı. Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte uzun yıllardır yol yürüdüklerini kaydeden Özdemir, “Biz Tanju Özcan ile uzun yıllardır birlikte yol yürüyoruz. Yaptığı çalışmalardaki birçok planlamayı birlikte yaptık. 2004-2009 yılları arasındaki belediye meclis üyeliğini birlikte yapmıştık. O süreçten sonra birbirimizden hiç kopmadık. Şimdi de buradayız. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Onun çalışkanlığına hayranım. Çok çalışkan bir insan. O çalışkanlığı bize de yansıyor. Bu belediye personeline de yansıyor. Geçmiş dönemden daha iyi performans aldığımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

"BAŞARILI DEĞİL, ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ"

9 aylık süreçte çok önemli işler başardıklarını anlatan Özdemir, şunları söyledi: “Belediyeyi devraldığımız zaman kımıldayamayacak haldeydik, hacizler gelebilecek durumdaydı. Piyasaya çok ciddi manada borçlarımız vardı. 2-3 ay borç bularak personel maaşlarını ödeyebilecek durumdaydık. Tanju Özcan, göreve gelir gelmez ilk olarak borçlara el attı ve Mali Hizmetleri hemen kendisine bağladı. Günlük olarak tüm borçları takip etti. Tasarrufla başladığımız bu süreçte geldiğimiz noktada İller Bankası payları da dahil çok ciddi borç ödedik. Şu an borç anlamında riskli bir durumumuz kalmadı.Bir taraftan belediyenin bütçesini toparlamaya çalışırken yatırımları da ihmal etmedik. Çok önemli bir şekilde yol ve kaldırım yaptık. Park ve bahçeler yaparak şehri düzenlemeye çalıştık. En önemli şikayetler yol ve kaldırımlarla ilgiliydi, rezil bir boyuttaydı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 18 milyonluk binanın yapımına başladık. 2020 yılındaki projelerimizi netleştirmeye başladık. Bolu Belediye binasında eksiklikler vardı. Binayı yapan müteahhit ile ilgili sıkıntı vardı onu çözdük.”

"GÖRSEL OLARAK ZENGİN BİR ŞEHİR YARATACAĞIZ"

İzzet Baysal Caddesinde yapacakları çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Özdemir, “Belediye meydanı ve İzzet Baysal Caddesini birlikte planladık. Bizden önceki belediyeler her seferinde İzzet Baysal Caddesiyle ilgili rötuşlarda bulunmuşlar. Her gelen belediye başkanı caddeyi değiştirmek zorunda kalmış. Biz öyle bir cadde planlayacağız ki bizden sonra 50 yıl kimse değiştirmesin. Şehri güzelleştirmek adına her şeyi yapacağız. İzzet Baysal Caddesi ışıl ışıl olacak. Dünyada meydanlarda, caddelerde gördüklerinizi İzzet Baysal Caddesinde göreceksiniz. Bolu gibi bir yerde caddenin yeşil olmaması düşünülemez. Yeni hali yeşil bir cadde olacak. Bolu’yu insanların gezdikleri zaman görsel anlamda zengin bir şehir haline getireceğiz. Beş yıl içerisinde ne yapacağımızı planladık. Hangi yıl hangi projemizi yapacağımı adım adım planladık. Bazen seçim vaatlerinizi neden yerine getirmediniz diye eleştiriler oluyor. Henüz 9 aylık bir belediyeyiz. 9 aydır görevden bir belediyeden seçim vaatlerini yerine getirmesini istemek imkansız. 5 yıl içerisinde seçim gazetesinde vaat ettiğimiz tüm projeleri yerine getireceğiz. “ diye konuştu.

"SOSYAL PROJELERİ ÇOK ÖNEMSEDİK"

İnsanların hayatlarına dokunan projelere imza attıklarını vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: “Biz beton binalardan ziyade sosyal projelerimizi önemsedik. Sosyal projeler insanlara dokunan projeler. Sosyal projeler insanların yanında olduğumuz projeler. Sosyal projeler insanların hayatlarına dokunan projeler. Bu projelerin birçoğunu gerçekleştirdik, birçoğunu da genişletmeye çalışıyoruz. Öncelikle kentimizde aç insan bırakmayacağız. Bir kişi bile bizim dönemimizde “Eve ekmek götüremiyorum, açım” diyemeyecek. Çok yoksul insanlar var ve bunlara ulaşıyoruz. Halkla İlişkiler birimimiz ev temizliği ile ilgili ihaleye çıktık. Biz bu konuyu özelleştirdik. Ocak ayından itibaren bu konuya da ağırlık vereceğiz. Camilerimizi de her gün temizlemeye devam ediyoruz. İhtiyacı olan kimseye gitmemezlik yapmayı düşünmüyoruz. 10 kilometre daha az yol yaparız ama bu şekilde aç insan bırakmayız. Bu şehirde tekerlekli sandalye almayan insan bırakmayız. Bu şehirde evi temizlenmeyen insan bırakmayız. Bu şehirde hasta, bakıma muhtaç insan bırakmayız.”

"KONSER ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ"

Belediye tarafından düzenlenen halk konserlerine yönelik bazı kesimlerin eleştirilerine de cevap veren Özdemir, “Her ne kadar birileri bir şeyler söylese de konserler düzenledik. Konserlere 20 bin 30 bin insan katıldı. Zengin zaten istediği yerde sanatçıyı dinleyebiliyor ama gariban insanlar sanatçılarla buluşamıyor. Biz konserlerle halkla sanatçıları buluşturduk. Bunun neresi kötü? Kaç kişinin geldiği belli. Neyini eleştiriyorsunuz. Belediyenin asli görevlerinden biri de konser düzenlemektir. Bu konserleri halk için yapıyoruz. Şehri mutlu etmek adına, sosyal belediyecilik adına elimizden gelen her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki yıl daha iyi olacak. Önümüzdeki yıl festivaller yapacağız. Önümüzdeki yıl festivaller daha da artacak. Çünkü biz bu şehirde mutlu insanlar istiyoruz. “ diye konuştu.

"ARKAMDAKİ EN BÜYÜK GÜÇ MESLEKTAŞLARIM"


Bolu’da görev yapan gazetecilerin kendisine çok destek olduğunun altını çizen Özdemir, “Bolu’daki gazeteci dostlarımızda bizi yanlış yaptığımız zaman uyarıyorlar. Her anlamda destek veriyorlar. Fikir ve proje anlamında destek veriyorlar. Meslektaşlarımın bana çok büyük katkısı var. Ben en büyük desteği gazeteci dostlarımdan görüyorum. Benim arkamdaki en büyük güç gazeteci arkadaşlarım, dostlarım. Onlarla birlikte yürümeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.