Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BARO’DA ERHENDEKÇİ DÖNEMİ

BARO’DA ERHENDEKÇİ DÖNEMİ
Bolu Barosunun hafta sonu yapılan seçimlerinde, Ferit Atalay’la yarışan Avukat Sabri Erhendekçi 83 oy alarak Bolu Barosunun yeni başkanı oldu. Öte yandan Bolu Barosunun eski başkanı Ferit Atalay, 53 oy aldı.

Seçildikten sonra açıklamalarda bulunan Erhendekçi, “Hep beraber, çok iyi şekilde, çok iyi bir dönem geçireceğimizi düşünüyoruz. Hedeflerimiz var, bunları tek tek önümüze koyarak, 2 yıl geçireceğiz inşallah.” dedi.

Kendisini baro başkanı olarak seçen meslektaşlarına teşekkür eden Erhendekçi, baro başkanlığının makam mevkii değil, temsil görevi olduğuna vurgu yaptı. Erhendekçi, şöyle konuştu; “Öncelikle, beni BARO Başkanlığına seçen değerli meslektaşlarıma teşekkür etmem gerekir. Bununla birlikte, eski dönemde başkanlığımızı yapmış Ferit Atalay beye de şükranlarımızı arz etmemiz gerekir. Baro Başkanlığı, bir makam, mevki değil, bir temsil görevidir. Baronun tüzel kişiliği ve avukat arkadaşlarımızı temsil görevi. Bu temsil görevini, Baroya mensup tüm avukat arkadaşlarımız ile beraber gerçekleştirmeye çalışacağız. Kongrelerimiz, 2 yıllık dönemler halinde yapılıyor. BARO başkanlarımız 2 yıl görev yapıyor. İnşallah, bu 2 yıllık görev dönemi içerisinde, Bolu Barosuna yakışır, Bolu Barosunun asaletini ve birlikteliğini en iyi şekilde temsil ederiz. Benimle birlikte göreve gelen yönetim kurulu arkadaşlarımızın hepsi değerli, tecrübeli ve genç arkadaşlarımız. Hep beraber, çok iyi şekilde, çok iyi bir dönem geçireceğimizi düşünüyoruz. Hedeflerimiz var, bunları tek tek önümüze koyarak, 2 yıl geçireceğiz inşallah.

İlk hedefimiz, yeni yapılan adliyemizin faaliyete geçmesine katkıda bulunmak olacak. Değerli eski başkanımız Ferit Atalay Bey bu konuda çok katkılar da bulundular ve büyük kısmı da zaten halledilmiş durumda. Yeni adli yılımızı da inşallah 29 Ekim’de açmış olacağımızı söylüyorlar. Yeni dönemde, yeni adliye binamızda faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Tabi ki binalar hiç önemli değil, önemli olan adaletin tecellisidir.

BARO Başkanlığı seçimlerinde adaletin bir tanımını yapmıştım; Adalet, bir şeyi yerine koymak, teslim etmektir. Eğer bir şeyi, bir hakkı yerine koymuyorsak,  bu, adaletin yanılmasıdır. Yeni taşınacağız binada da adaletin en iyi şekilde tecelli edeceğine inancımız tamdır. Adliye ordusu içerisinde çalışan hâkim ve savcılar görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Elbette ki biz de, bu adalet ordusunun bir neferiyiz. Biz avukatlar olmazsak, adalet olmaz. Bir hakkın yerine teslim edilebilmesi için avukat arkadaşlarımız çalışıyorlar ve kendilerini durmadan geliştiriyorlar.

İyi bir resim, iyi bir ressamın elinden çıkar. Resmin bundan haberi olmasa bile, ressam mutlaka biliyordur. İyi bir adalet de, iyi bir avukatın elinden çıkar. Bu konuda meslektaşlarıma güvenim sonsuzdur. Bir şey daha ifade etmek istiyorum; Adaleti gerçekleştiren göz ve görüştür. Adaleti gerçekleştiren uygulayıcıların gözü, görüşü neyi görüyorsa, adaletin değeri de o kadardır. Bizler, ellerinde fener ile adaleti arayan insanlarız.”