Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BALIKÇI TEZGAHLARI HAMSİ, İSTAVRİT VE SARDALYAYLA ŞENLENDİ

BALIKÇI TEZGAHLARI HAMSİ, İSTAVRİT VE SARDALYAYLA ŞENLENDİ
Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından bol miktarda avlanan hamsi, istavrit ve sardalya, Bolu'da tezgahları şenlendirdi, vatandaşlardan büyük talep gördü.


Bolu'da Gölyüzü Mahallesi’nde bulunan Balık Pazarı'nda, av sezonunun 1 Eylül'de başlamasıyla hareketlilik yaşanıyor.  Çevre illerde denizlerden avlanan balıklar, kentteki tezgahları doldurdu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği pazarda, en çok hamsi, istavrit ve sardalya balıkları tercih ediliyor.

İşletme sahibi Hakan Yıldız, balıkların tezgahlara gelmeye başladığını belirterek, "İlk haftalarda palamut azdı ve çıkmıyordu. 3 gündür palamut da olmaya başladı. Balıklar güzelleşti, fiyatı 20 liraya düştü. Daha da düşmesini bekliyoruz." dedi.

Mevsimlerin değiştiğine, havaların sıcak gittiğine dikkati çeken Yıldız, "Buna rağmen iyi olacağını umuyoruz. Palamut ve hamsiden umudumuz var." ifadesini kullandı.

Kentte sardalyanın kilogramı 20, uskumru, mezgit, istavrit ve Karadeniz hamsisi 25, barbun 35, Karadeniz çipura 55, Karadeniz levreği 65 ve deniz levreği 80 liradan satılıyor.

 

 

 

Etiketler: bolu haberler