Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAKAN YARDIMCISI METİN’İN TALİMATIYLA DURDURULDU

BAKAN YARDIMCISI METİN’İN TALİMATIYLA DURDURULDU
Devlet Su İşlerinin projelerinden olan ve 3 yılda 4 buçuk milyon taş çıkartılması hesaplanan taş ocağı, beton santrali taş kırma eleme yıkama tesisi Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in sözü ile durduruldu.


Mudurnu sınırlarında başlayacak olan Taş Ocağı tesisi en çok Kabak köyünü ilgilendirmişti. Kabak köyüne 400 metre mesafede bir yere konuşlandırılacak tesis için köy halkı muhtarlık önderliğinde önce Seben Kaymakamlığına ardından Bolu Valiliğine dilekçe verdi.

Bürokratik işlemlerini tamamlayan Kabak köyü Muhtarlığı projenin sadece köylerini değil çevre köylerini de, ayrıca Aladağ çayını da etkileyeceğini ve bitki örtüsü ile birlikte su canlılarına da zarar verebilecek bu proje için Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile görüştü.

Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün bu projesinin o bölgede köye yakınlığı ve doğaya verecek tahribatı göz önünde bulundurarak iptal dileceğinin sözünü veren Bakan Yardımcısı Fatih Metin: “Projelenmiş ancak Kabak köyüne çok yakın ve zarar verebilir. Bu yüzden ilgili müdürümüze talimatı hemen veriyorum. Bu proje iptal Kabak köyü halkı rahat olsun" dedi.

Bakan Yardımcısı Metin bu hizmetin devam edeceğini ancak uygun yerlerde doğaya zarar vermeden uygulanacağını belirtti.