Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bakan Varank’tan AK Parti’ye ziyaret

Bakan Varank’tan AK Parti’ye ziyaret
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bolu’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, AK Parti Bolu İl Teşkilatlarını ziyaret etti.

Burada AK Partililerle bir araya gelen Bakan Varank, 31 Mart’ta seçimleri ile ilgili de konuştu. Varank, “Fatih Metin kardeşimizle yeni bir sürece girmiş olacağız. Ben Bolu’ya müthiş hizmetler yapacağına inanıyorum siz de inşallah ondan desteğinizi esirgemeyeceksiniz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank’ın AK Parti ziyaretine, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, teşkilat mensupları ve partililer katıldı.

“Biz kocaman bir aileyiz”

Burada bir konuşma yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yerli ve milli olmada yaptıkları çalışmaları gıpta ile izlediklerini belirterek; “Ak Parti teşkilatları olarak bu güne kadar olduğu gibi Ak Parti kurulduğundan bu yana girdiğimiz tüm seçimlerin hepsinde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de biz Bolulu hemşerilerimize güveniyoruz. Ak Parti teşkilatlarının yanında, arkasında her daim her yerde öncelikle tüm dünyanın bildiği tanıdığı, mazlumların gür sesi dünya mazlumlarının ümidi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile siyaset yapıyoruz. Onunla birlikte mesai, dava arkadaşları olarak çok kıymetli bakanlarımız ve milletvekillerimizle biz aslında kocaman büyük bir aileyiz. Ülkeye, milletimize dair hayallerimiz var. Bunların gerçekleşmesi noktasında Sanayi ve teknoloji bakanlığı denildiği zaman yerli ve milli olmadan bahsedeceksek olursak bakanlığını döneminde Sayın Bakanımızın bu işi ele aldıklarını, yapacaklarını, hayallerinizi görüyoruz ve gıpta ile izliyoruz” şeklinde konuştu.

“Elimizden gelen bütün desteği vereceğiz”

Ziyaretin devamında Bakan Varank konuşma yaptı. Sanayi esnafı ile bir araya geldiklerini ifade eden Varank, sanayi taşınması ile ilgili projeden bahsetti. Varank şöyle konuştu; “Sanayi sitemizdeki esnaflarımızla bir araya geldik. Uzunca bir süredir sanayimizin taşınması projesi var. Tüm Türkiye’de, şehrin içinde kalmış sanayi alanlarının daha uygun yerlere taşınmasını ve sanayicilerimizin kendilerine yakışan, üretim dostu alanlarda üretim yapmalarını istiyoruz. Esnaf kardeşlerimizle bir araya geldik, bizlerden destek talepleri oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, oradaki sanayicimizin yeni yapılacak siteye taşınmaları ile ilgili elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettik. Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi ile ilgili bir mevzu var. Şuanda sanayicilerimiz, Bolu’da üretim yapabilmek, istihdam sağlayabilmek için yer arayışındalar. İnşallah, Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabının ya da yeni bir OSB kurulması ile ilgili elimizden gelen desteği vereceğimizi ilan ettik. Orada bir yer seçimi sürecinin yapılması lazım. Yer seçimi süreci ile birlikte, biz de inşallah, OSB’ye yeni bir yer kazandırmış olacağız.

Fatih Metin Başkanımızın projeleri var. Onlara vereceğimiz destekleri de ilan ettik. Özellikle ‘Kodla Bolu’ projesi, bizim de çok önem verdiğimiz, tüm Türkiye’de yaymaya çalıştığımız, çocuklarımızın, geleceğin teknolojileriyle donatılması amacıyla ortaya koyduğumuz Dene Yap Teknoloji Atölyeleri projeleriyle ortak yürütülebilecek bir proje, inşallah onu da Bolumuza hep beraber kazandıracağız.”

Varank, AK Parti ziyaretinde yaptığı konuşmaya şöyle devam etti; “Biz projelerimizden, programlarımızdan bahsediyoruz. Bizim bütün derdimiz. Özelde Bolu’yu, genelde Türkiye’yi kalkındırmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmak. Biz bunun için canla başla mücadele edip projeler geliştiriyoruz. Karşımızda maalesef zillet ittifakı dediğimiz bir ittifak var. Bunların size bir proje ile geldiğini duymazsınız. Ortaya koydukları bir fikirle karşınıza çıktıklarını duymazsınız. Bunların sadece bir derdi var o da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’nin yürüdüğü bu kutlu yolculukta önüne taş koymak. Ama ben biliyorum ki, Bolulu kardeşlerim buna müsaade etmeyecekler ve 31 Mart’ta gerekli cevabı bunlara verecekler. Biz her zaman temiz siyasetten doğru siyasetten yana olduk.

CHP’li adayın bir videosunu izledim, orada diyor ki, bana adaylık teklif etseler ben asla aday olmam, genel başkan rica etse aday olmam. Şimdi gelmiş, adaylık verildiğindeki halini izliyorsunuz, sevinçten atlayıp, zıplıyor. Bizim çark siyasetine prim vermememiz lazım, genel başkanları da çarkçıların başı. Aynı siyaseti buradaki aday da yürütecek. Zaten karşımıza çıkıp, ortaya koyduğu bir proje de yok. Ama biz burada neler yapacağımızı vatandaşımıza anlatıp, gönül belediyeciliği siyaseti ile vatandaşlarımızı ikna edip onlardan oy almaya çalışıyoruz. Biz Bolu’da 3 dönem güzel hizmetler etmiş, Bolu’muza emeği geçmiş Aladdin Yılmaz başkanımıza teşekkür ediyoruz, Allah ondan razı olsun. Bu dönem parti büyüklerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız bir bayrak değişimini uygun görmüş. Bu dönem inşallah biz Fatih Metin kardeşimizle yeni bir sürece girmiş olacağız. Ben Bolu’ya müthiş hizmetler yapacağına inanıyorum siz de inşallah ondan desteğinizi esirgemeyeceksiniz.”