Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAKAN SOYLU BOLU DAĞI POLİS EVİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAKAN SOYLU BOLU DAĞI POLİS EVİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı”nın ardından Boludağı Polisevi’nde incelemelerde bulundu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı”nda  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ ya terörle mücadele konusunda 2019-2020 yılına dair Bolu'daki faaliyetlerin bilgilerini verdi.

Çalıştayın Bolu’da düzenlenmesinden ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Bolu’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolu Valisi,  “Sayın Bakanım, Bolu ekibi olarak bizler de sizden aldığımız ilhamla; hizmetinde bulunmaktan onur duyduğumuz Bolu’nun; Coğrafi konumu ve stratejik özellikleri dolayısıyla her alanda, ancak özellikle terörle mücadele konusunda her zaman dikkatli ve duyarlı bulunmaktayız.

Bu bağlamda; 2016 yılında eylem amacıyla ilimize gelmiş olan 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. 2019 yılında 17, 2020 yılında 4 DEAŞ terör örgütü üyesi yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır. 2019 yılında 19, 2020 yılında 17 yabancı şahsa yabancı terörist savaşçı kapsamında idari işlem yapılmıştır. Yine 2019 yılında 115, 2020 yılında 70 FETÖ terör örgütü üyesi yakalanarak haklarında adli işlemler yapılmıştır.

Ayrıca İçişleri Bakanlığımızın uygulamaları kapsamında 2019-2020 öğretim yılı başında 2.750 üniversite öğrencisine terör ve terör örgütleri hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. İlimizde bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza ve İnfaz Kurumu’nda terör suçlusu tutuklu ve hükümlüler cezalarını çekmektedirler.

Sizlerin liderliğinizde her alanda ama özellikle terörle mücadele konusunda da faaliyetlerimiz kararlılıkla ve kesintisiz olarak devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun himayelerinde terörle mücadele başta olmak üzere her alanda faaliyetlerimize kararlılıkla ve kesintisiz olarak devam etmekteyiz. Toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

BOLUDAĞI POLİSEVİ GEZİLDİ

"Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı”nın açılış programı münasebetiyle Bolu’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Vali Mehmet Aktaş, Bolu Valisi ve beraberindeki heyetle birlikte Boludağı Polisevi’ndeki incelemelerinin ardından Bolu’dan ayrıldı.

Etiketler: bolu haberler