Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAKAN PAKDEMİRLİ KARA AKBABAYI DOĞAYA SALDI

BAKAN PAKDEMİRLİ KARA AKBABAYI DOĞAYA SALDI
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bolu’da yaralı halde bulunup tedavisi tamamlanan kara akbabayı, Gölcük’te doğaya saldı. Bakan Pakdemirli, Gölcük’te ayrıca endemik bir tür olan 650 adet Abant alasını göle saldı.

Geçen Haziran ayında Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde yuvasından düşerek yaralı halde bulunan kara akbaba, tedavisinin ardından Bakan Pakdemirli tarafından Bolu Gölcük'te tekrar doğaya bırakıldı. Köylüler tarafından bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen yaralı kara akbabaya Düzce Edremit Yaban Hayatı Geliştirme ve Rehabilitasyon Sahası'nda bakım yapıldı. Kara akbabaya burada uçuş eğitimi de verildi. Bakan Pakdemirli tarafından Gölcük'te ait olduğu ortama tekrar bırakılan kara akbabanın kanat genişliği 240 santimetre, ağırlığı ise 13 kilogram olarak ölçüldü.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Gölcük'te ayrıca endemik bir tür olan 650 adet Abant alasını göle saldı. Bakan Pakdemirli'nin ailesi ile beraber yer aldığı etkinliğe göl kenarında yürüyüş yapan vatandaşlar da katıldı. Bakan Pakdemirli'nin vatandaşlarla beraber göle bıraktığı balıkların 1 yaşında ve ortalama 8 gram ağırlığında, boylarının ise ortalama 9 cm civarında olduğu belirtildi.