Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAKAN PAKDEMİRLİ, BOLU'DA

BAKAN PAKDEMİRLİ, BOLU'DA
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli bir dizi ziyaretler için Bolu’ya geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ziyaretinin ilk durağı Bolu Valiliği oldu.


HABER: Aslı Akış

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin valilik ziyaretine;  Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, kurum müdürleri ve bürokratlar katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ziyaretinin ilk durağı Bolu Valiliği oldu. Anı defterini imzaladıktan sonra Bolu Valisi Ahmet Ümit ile görüşen Pakdemirli ziyaretlerine devam etmek için Valilik binasından ayrıldı.

Bakan Pakdemirli, Valilik ziyaretinin ardından Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Fidan Dik Orman Olsun, Yaşanacak Yurt Olsun” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Kent Meydanı'nda ücretsiz dağıtılan 2019 adet fidan dağıtımında vatandaşlar ile bir araya geldi.

“BOLU OLARAK BİZ HER BAKIMDAN ŞANSLIYIZ”

Burada bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Bolu olarak biz her bakımdan şanslıyız” diyerek; “Cennet ülkemizin 81 tane inci gibi vilayeti var. Bizim vilayetimizde bunların en güzellerinden bir tanesi. Bu güzelliği biz, bu yılbaşında daha şanslı olarak yaşıyoruz. Birçok sayın bakanımız ilimize teşrif ettiler, ziyaret ettiler. Bugünde Tarım ve Orman Bakanımızla birlikteyiz. Bu anlamlı günde sayın bakanımızın teşrifleri dolayısıyla hem şahsım adıma hem de tüm Bolulu hemşerilerim adına hoş geldiniz diyorum. Bakanlarımız bu şekilde teşrif ediyorlar ama aynı zamanda her birisi hakikaten çok değerli hizmetlerle geliyorlar. Bugüne kadar ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de çok kıymetli hizmetler aldık. Eminim sayın bakanımız biraz sonra bizlere çok güzel müjdeler verecek. Yeni yılın 2019 yılının hayırlara vesile olmasını, gözyaşının değil huzur ve mutluluğun yılı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AĞAÇ KESMEYELİM AĞAÇ DİKELİM”

Vali Ümit’ten sonra konuşan Pakdemirli, 2018 yılının son gününü ulvi ve hayırlı bir işle tamamlamak istediklerini söyleyerek; “2018 yılının son gününü çok hayırlı bir mesele ile kapatmak üzere memleketimizin birbirinden güzel illeri arasında en önde yer alan Bolu’da son resmi ziyaretimizde kapatıyoruz. Bugün ağaç kesmeyelim ağaç dikelim istedik. Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz inancına sahip bir milletiz. Orman Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilimizde her il için 2019 adet fidan dağıtımı yapılmaktadır. Toplamda ise 250 bin fidan dağıtmış olacağız” dedi.

“16 YILDA BOLU'DA 152 BİN ADET FİDAN DAĞITTIK”

Pakdemirli, son 16 yılda Bolu'da öğrencilere ve vatandaşlara toplam 125 bin fidan dağıtıldığını aktararak, şunları kaydetti: “Son 16 yılda Bolu’da öğrencilere ve vatandaşlara toplam 125 bin adet fidan dağıttık. Burada 1000 adet Sedir, Mavi Ladin ve 500 adet Sarıçam olmak üzere toplam 2 bin 500 adet fidan dağıtımı yapıyoruz. Sosyal ağaçlandırma projelerimiz kapsamında 265 Bolu’da 2003 ile 2018 yılları arasında 265 okul bahçesine 30 bin, 250 ibadethane ve mezarlık sahasına da 50 bin adet, 14 sağlık ocağı bahçesine 43 dekar alana 1500 adet fidan, Bolu ili dâhilinde 514 kilometrelik karayolu ağına da 1 milyona yakın fidan diktik. 2019 yılında Bolu’ya ağaçlandırma olarak 300 bin lira, üretim olarak 128 milyon lira, sivri kültür olarak 7,5 milyon lira, fidan üretimi olarak 9 bin adet yol faaliyetleri kapsamında 2,17 milyon TL bütçe ayırdık. Orman köylümüze toplam 142 milyon TL kaynak ayırdık.”

“ORMAN VARLIĞINI ARTTIRAN NADİR ÜLKELERDEN BİRİYİZ”

Konuşmasının devamında “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” kampanyasını başlattıklarını ifade eden Bakan Pakdemirli, orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biri olduğumu söyledi. Pakdemirli; “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız liderliğinde “Fidanlar Fidanlar İle Büyüyor” kampanyasını yaptık. Burada da her milli eğitim öğrencisine toplamda 10 milyonlarca bir fidan kampanyası ile kasım ayında başladığımız bu kampanyamızı da bitirmiş oluyoruz. Her öğrencimiz için Türkiye özelinde bir fidanımız var. Bolu kapsamında aşağı yukarı 500 bin üzerinde fidan dikmiş olduk bu kampanya vasıtasıyla. Ülke olarak orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Toplam olarak tüm cumhuriyet tarihinde 1946’dan 2002’ye kadar dikilen fidandan daha fazlasını son 16 yılda 4,5 milyar adet olarak diktik. 2023 hedefimiz dünyada yaşayan her bir insana bir adet fidan dikmek ve sahibi yapmak. İnşallah hızlı adımlarla ilerliyor olacağız. Yeni yılın başta çiftçimize, üreticimize bol ve bereketli bir yıl olmasını, değerli vatandaşlarımız sevdikleri, aileleri ile birlikte geçirecekleri iyi bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Pakdemirli, konuşmasının ardından meydanda bulunan vatandaşlara Bolu Valisi Ahmet Ümit, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve kurum müdürleri ile fidan dağıttı.

Fidan dağıtımının ardından basın mensuplarına çay ikram eden Pakdemirli, AK Parti Bolu İl Başkanlığı'na geçti.