Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bakan Koca "Her doz aşının kıymetini biliyoruz"

Bakan Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde ortaya çıkan aşıların randevu alıp da gitmeyenler yüzünden israf olduğu iddialarını yanıtladı. Kovid-19 aşılama programına ilişkin bakan Koca; “Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz.” dedi.
Ülkemizde koronavirüse karşı 14 Ocak’ta başlatılan aşılama uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Çinli firma Sinovac’ın aşıları ile başlanılan uygulama son dönemde sevkiyatı gerçekleştirilen Alman BionTech aşıları ile devam ediyor.

RANDEVUYA GİTMEYENLER YÜZÜNDEN AŞILAR ZİYAN MI OLUYOR?

Son günlerde aşı randevusu aldığı halde gitmeyen vatandaşlar yüzünden aşıların ziyan olduğu iddiası gündemi karıştırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile bu iddialara son noktayı koydu.

Koca, aşılama programında kullanılan aşıların uygun saklama koşullarındaki merkezlerde yapıldığını vurgulayarak; “Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir.” açıklamasını yaptı.