Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAKAN KASAPOĞLU AÇIKLADI

BAKAN KASAPOĞLU AÇIKLADI
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK kredi ödemelerinde yeni bir çalışmanın yürürlükte olduğunu belirterek, “Çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrasında da Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle, kamuoyuyla paylaşacak” dedi.

Türkiye’de milyonlarca üniversite öğrencisi, eğitim hayatı boyunca kredi kullandı. Kullanılan kredilerle ilgili son dönemde sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlarda, 30 bin liralık kredinin 100 bin lira gibi geri ödemelerinin çıktığı ifade edildi. Söz konusu paylaşımlar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da soruldu.

“GENÇLERİMİZ HİÇBİR MAĞDURİYETE FEDA EDİLEMEYECEK”

Bakanlığın gerekli çalışmaları yürüttüğünü, ödeme farkının kanunda yer alan bir madde nedeniyle ortaya çıktığını belirten Kasapoğlu, “Ana muhalefet partisi liderinin tabiriyle bir faiz uygulaması değil, önce bunun altını çizmek lazım. Kanunda var olan enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç ve tabi gençlerimizi bu anlamda biz hiçbir zaman mağdur etmedik. Bizim hizmet anlayışımızda hizmet anlayışımızda gençlerimiz hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. O yüzden bu anlamdaki Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile ilgili konudan kaynaklı durumları bakanlık en detaylıca çalıştık ve hiçbir gencimizi bu süreçlere mağdur etmediğimiz gibi bundan sonra da en güzel şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımları da atacağız” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ KONUYU KAMUOYUYLA PAYLAŞACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, çalışmanın detaylarını paylaşacağını açıklayan Kasapoğlu, “Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrasında da Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle, kamuoyuyla paylaşacak” ifadelerini kullandı.

“EN GENİŞ KREDİ VE BURS ALTYAPISI ÜLKEMİZDE”

Kasapoğlu, Türkiye’nin kredi, burs ve yurt konusunda Dünya’da en kapsamlı altyapılara sahip olduğunu ifade ederek, “Türkiye hem kredi uygulaması hem burs uygulaması ve bununla birlikte yurt altyapısı… Biz her gün yeni bir yurdu devreye alıyoruz. Dünya’nın en kapsamlı, güçlü yurt altyapısı ülkemizde. En geniş kredi ve burs altyapısı ülkemizde. Bunlar son 20 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan çalışmalar. Hep genç odaklı siyasetin, genç odaklı hizmet anlayışının ürünleri. Burada hiçbir zaman durmadık. Her gelişmeye göre yeni çalışmalarla, olayı geliştirerek, süreçleri en güzel şekilde yöneterek adımlar attık. Bu süreçte de nasıl asgari ücrette, nasıl emeklilerde, nasıl memurlarda, nasıl pandemi sürecinde sosyal politikalarla süreçleri yönettiysek, aynı şekilde kredilerle ilgili de en mükemmel şekliye gençlerimizin yanında oluruz” şeklinde konuştu.