Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ’DE DOLULUK ORANI %91

BAİBÜ’DE DOLULUK ORANI %91
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı üniversitelere yapılan yerleştirmeler sonucunda BAİBÜ’ye kayıt yaptıran öğrenci sayıları hakkında bilgiler verdi.

Alişarlı; “25 yıllık başarılı geçmişimiz aynı zamanda büyük metropol şehirlere yakınlığımızdan dolayı doluluk oranımız oldukça yüksek. Kayıt yaptıran öğrenci sayımız 5 bin civarında şu anki sayılarla % 91 bu da çok iyi bir oran” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı geçen yıl ikincisi düzenlenen “Köroğlu Yazarlık Mektebi” eğitim programının da yeni eğitim öğretim döneminde şehirde devam edeceğini söyledi. Şehir ile üniversitenin kopukluğunun giderildiğini de vurguladı.

Mustafa Alişarlı bu yıl tercih yapanlarının sayısının artırıldığına dikkat çekerek; “2018-2019 öğretim yılının öncelikle üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönemin diğer dönemlerden farkı YÖK kontenjanlarda bir genişleme yaptı. Ön lisanslarda 200 bin kadar bir öğrenci genişlemesi, lisans eğitimlerinde 100 bin kadar bir genişleme oldu. Bu da bu yıl tercih yapanların sayısını bizim üniversitemizde olduğu gibi Türkiye’nin tüm üniversitelerinde artırıldı. Özellikle geçen yıllarda meslek yüksekokullarında bu sınava geçişten sonra kayıtlarda ciddi düşüş vardı ama bu açılma ile sınava rağmen meslek yüksekokulundakiler aşağı yukarı tüm bölümlerimiz doldu. Lisans kısmında ise temel bilimlerde tercihte hala sıkıntı var. Ama bizim üniversitemizde eğitim fakültemizin eğitim dli yabacı dil olduğu için orada da rahatız. Boşluğumuz neredeyse olmadı. Tercih eden tüm öğrenciler aynı zamanda seçmiş oldular, kayıtlarını yaptırdılar. Kısmi olarak Fen Edebiyat Fakültemiz ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin bazı bölümlerinde kısmi bir kontenjan azlığı var. Geçen yıla baktığımız zaman bu sayı oldukça yüksek. Doluluk oranı şu anki sayılarla %91 civarında. Buda oldukça iyi bir oran” açıklamasında bulundu. 

“GEÇEN YILA GÖRE 10 PUANLIK ARTIŞIMIZ VAR”

Geçen yıla göre bu sene BAİBÜ’de doluluk oranının fazla olduğuna vurgu yaptı. Alişarlı; “Bu yeni açılan üniversitelerde hatta yeni bölümü olan üniversitelerde de doluluk oranı %100’ün üzerinde. Tematik bir üniversite olmasından da öğrenciler bu şekilde tercih ettiler. Bizim 25 yıllık başarılı geçmişimiz aynı zamanda İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük metropol şehirlere yakınlığından dolayı da oradan çektiğimiz öğrenciler sayesinde doluluk oranımız oldukça iyi. Geçen yıla göre 10 puanlık bir artışımız var. Bunu görebiliyoruz ve oldukça iyi bir şey. Normalde 5 bin 372 öğrenci üniversitemizi tercih etmiş. Daha doğrusu ÖSYM sınavını kazanmış görünüyor ama kayıt yaptıran öğrenci sayımız 5 bin civarında. Ek kontenjan sonrasında sayı bir miktar daha artar” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE İLE ŞEHİR ARASINDAKİ KOPUKLUĞU GİDERDİK”

AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı üniversite ile şehrin kopukluğunu giderdiklerini belirterek; “Biz bu süreç içerisinde üniversite ile şehir arasındaki kopukluğu giderdiğimiz kanaatindeyim. Çünkü yaptığımız etkinliklere şehirden katılımcılar geldi. Biz de şehirdeki tüm etkinliklere gittik. O kaynaşma kısmı sağlandı. Bazen “acaba biz çok mu aşağı indik?” diye söyledim. O kopukluğu ben üniversite olarak kaldırdığım kanaatindeyim. Üniversitemizin birçok bölümü hem resmi kurumlarla hem STK’lar ile protokoller de yaptık. Buradaki hocalarımız onlara eğitimlerde bulundular. Eğitim desteğini sürekli verdik. Karşıdan gelen tüm taleplere hep evet cevabını verdik. Yapabiliyorsak yaptık.

Kampüste yürüttüğümüz “Köroğlu Yazarlık Mektebi” programımız vardı. Önümüzdeki dönemde onu şehirde yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

“YERLEŞİM AÇISINDAN BOLU OLDUKÇA RAHAT”

Son olarak Bolu’nun yerleşim imkanı açısından bir çok ile göre daha rahat olduğunu ifade eden Alişarlı; “Yerleşim imkânı açısından Bolu birçok ile göre oldukça rahat. Hem kredi yurtların hem özel yurtların sunduğu imkânlar fazlasıyla geldi. Bu da bilindiği zaman ek yerleştirme döneminde ilimiz bir miktar daha öğrenci çekecek anlamına geliyor. Bu şekilde bizi canlı, hareketli dönem bekliyor. Yeni döneminde tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum ve diğer yıllarda olduğu gibi barış, huzur içerisinde bir dönemi daha başarılı kapatmak istiyoruz” dedi.