Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

BAİBÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019 – 2020 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni Kongre Merkezi Bordo Salonda yapıldı. Törende, bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilere ödül takdim edildi.


Haber: Tuğra Gülen

Törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, İl Müftüsü Orhan Genç, İzzet Baysal Vakfı ve Bağışçılar Vakfı yönetim kurulu üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde 2019 – 2020 Akademik Yılını başarıyla bitiren öğrenciler için mezuniyet ve ödül töreni düzenlendi.  Tören öncesinde korona virüs tedbirler kapsamında, içinde 5 adet maske bulunan paketler ile BAİBÜ’de üretilen el dezenfektanlarından oluşan temizlik setleri, çevreci torbaların içerisinde katılımcılara hediye edildi. Törene girişte katılımcıların ateşleri ölçüldü ve iletişim bilgileri alındı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Kemal Bilsel Sarısözen ve Prof. Dr. Uğur Alpagut’tan oluşan Anadolu Güneşi Müzik grubu tarafından müzik dinletisiyle devam etti.

“YOĞUN GAYRETLERLE 2019-2020 AKADEMİK TAKVİMİMİZİ TAMAMLADIK”   

Törenin açılış konuşmasını yapan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; “İnsanlık olarak büyük bir krizden geçtiğimiz pandemi sürecinde yaşadığımız endişe, belirsizlikler, sosyal mesafe, izolasyon, uzaktan eğitim gibi etmenlerle yeni yaşam koşullarına alışmak zorunda kaldık. Ama bu zor günlerde, birlik olmanın, tüm sorunları ancak beraberce hareket ettiğimizde aşabileceğimizin önemini bir kez daha idrak ettik. Üniversitemizin büyümesi ve gelişmesi için yoğun çaba harcadığımız bir dönemde tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi dolayısıyla eğitim ve öğretimi aksatmadan yürütmek için yoğun gayretlerle 2019-2020 akademik takvimimizi tamamladık     “ dedi.

“SINIRLI BİR KATILIMLA TÖRENİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Alişarlı, mezuniyet töreninin bu yıl sınırlı bir katılı ile gerçekleştiğine değinerek; “Mezuniyet törenini ne yazık ki Kovid-19 salgını nedeniyle sınırlı bir katılımla gerçekleştirmek durumunda kaldık. Bu tercihimizdeki temel etken elbette; öğrencilerimizin, ailelerinin ve üniversite çalışanlarımızın sağlığını korumak ve tehlikeye atmama sorumluluğumuzdandır. Törenimizde, dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim ettiğimiz bugünün mutluluğunu yaşarken bir yandan da öğrencilerimizin ve ailelerinin, öğretim üyelerimizin bir kısmının burada bizimle olamamalarının üzüntüsünü derinden yaşıyoruz.

Üniversitemizin sunduğu uzaktan eğitim alt yapı imkanlarını kullanarak, idari ve akademik personelimizin başarılı ve uyumlu çalışmalarıyla, bahar döneminde dersleri senkron ve asenkron olarak dijital ortamda gerçekleştirdik. Pandeminin eğitime olan olumsuz etkilerini en aza indirerek bu süreci birçok üniversiteden daha başarılı olarak tamamladık. Mezun olan olan siz sevgili öğrencilerimiz; üniversite yaşamlarınızın son dönemini yeni normallerin yaşandığı şartlarda arkadaşlarınızdan, hocalarınızdan ve güzel kampüsümüzden uzakta tamamlamak zorunda kaldınız. Fakat her türlü zorluğa rağmen bu güç dönemde sergilediğiniz uyum ve çalışma disiplini sayesinde mezun olmaya hak kazandınız. Hepinizi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“EVLATLARINIZIN HAYATLARINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, konuşmasında velilere de seslenerek; “Değerli veliler, biliyorum ki sizlerin bugünkü duyguları hepimizden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızın hayatlarında bugün yeni bir dönem başlıyor. Evlatlarınızı hayatlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz, çok titiz çalışan Akademik idari ve teknik kadromuz; ortaya özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi. Biz onlarla gurur duyuyoruz ve biliyoruz ki bundan sonrada onların yaptıklarını bizlerle birlikte siz de gururla izleyeceksiniz. Üniversitemiz, özellikle son yıllarda yaptığı çalışmalarla öğrencilerimizin istihdamına dönük çalışmalar yaptı. Öğrenci ve mezunlarımızı iş dünyasına hazırlayarak, istihdam edilmelerini sağlayan Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi işbirliği ile pandemi döneminde elektronik ortamda da olsa, yeni iş kapıları oluşturmak için çalışmaktalar” diye konuştu.

“AZİMLE, KARARLILIKLA PEK ÇOK GÜZELLİĞE KATKIDA BULUNACAĞINIZA İNANCIMIZ TAMDIR”

Alişarlı, mezun öğrencilerin gelecekte pek çok güzelliğe katkı sunacağını belirterek; “Değerli öğrencilerimiz çok güzel bir kampüste, çok güzel bir şehirde eğitim aldınız. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu. Birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek, sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz.

Eminim bundan sonraki hayatınızda, bu eğitimlerin doğrultusunda, kendinize, ailenize, topluma ülkenize ve insanlığa faydalı birer ferd olarak başarılı bir yaşam süreceksiniz. Azimle, kararlılıkla gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır. Sizlere ömrünüz boyunca mutluluk, başarı ve sağlık diliyorum” dedi.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasının sonunda hayırseverlere teşekkür eden Rektör Alişarlı; “Konuşmalarıma son verirken üniversitemizin kurulmasında ve büyümesinde emekleri olan başta, öncülük ederek birçok hayırsevere örnek olan Merhum İzzet Baysal olmak üzere, Merhum Yaşar Çelik ve Merhum Mehmet Tanrıkulu’nu rahmetle yâd ediyor, Ali Ericek, Süreyya Astarcı ve katkıları bulunan diğer hayırseverlerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın konuşmasının ardından 2019-2020 akademik yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi dönem birincisi olan Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi olan Esra Metin, duygu ve düşüncelerini anlatan konuşmasının ardından mezuniyet yaş kütüğüne isminin yer aldığı dönem plakasını çaktı. Lisans bölümü mezunları adına Ayşegül Akman, ön lisans bölümü mezunları adına Hayrunnisa Şentürk programa canlı yayınla bağlanıp duygu ve düşüncelerini aktardı.

AHMET BAYSAL’IN MESAJI OKUNDU

Protokol konuşmaları kapsamında ilk konuşmayı İzzet Baysal Vakfı adına Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yaman yaptı. Yaman, 2019 -2020 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül törenine İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal’ın gönderdiği mesajı okudu.

Ahmet Baysal’ın mesajında;  “Sayın Valim, Değerli Konuklar Sevgili Öğrenciler. 1994-1995 Akademik yılından itibaren, her sene akademik yılların açılış ve kapanışlarında, İzzet Baysal Vakfı adına bana da bir konuşma yapma fırsatı verildi. Yıllarca büyük bir şevk ve heyecanla bu konuşmaları yapmaktan büyük bir onur ve mutluluk duydum.

Stadyumda tüm Fakülte, Yüksek Okul, Meslek Yüksekokullarından mezun olan öğrenciler ve devlet büyüklerinin katılımı ile yapılan mezuniyet törenlerine katıldık. Açılışlarda da salonlar öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri ve görevlileri ile dolar taşardı. Mevcut artınca her Fakülte, Yüksek Okul, Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenlerini kendileri yaptılar. Sonra önce bölümler, daha sonra da sınıflar tarafından mezuniyet törenleri yapılmaya başlandı. Ve nihayet Üniversite, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul birincileri mezuniyet ve ödül töreni olarak yapılmaya başlandı.  Bu sene Mart ayından itibaren koronavirüs nedeniyle tüm üniversiteler tatil edilerek uzaktan eğitime devam edildi.

Bu sene dereceye girerek mezun olan öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. Parasal ödülleri banka hesaplarına yatırılmıştır. Diğer ödüller biraz sonra kendilerine verilecektir.

AZİMLİ VE İNANÇLI OLUN

Üniversitemizin yeni mezunları, sevgili gençler, uzun, yorucu ve zahmetli bir yarışın sonunda dereceye girerek mezun olma başarısını gösterdiğiniz için sizi kutluyorum. Bu başarıda büyük emekleri olan anne ve babaları sizin gibi evlatlara sahip oldukları için kendilerinin tebrik ediyorum. Sizleri yetiştiren hocalarınızı da kutluyorum. Sevgili gençler, azimli ve inançlı olun. Kendinizi devamlı yenileyin.

Hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Siz işten değil iş sizden korksun. Sabırlı ve sebetkar olun.

Tasarrufu her zaman ön planda tutunuz. Örnek mi istiyorsunuz Üniversitenizin ismini taşıyan İzzet Baysal size en büyük örnek olsun. Sevgili gençler 4, 5 yılınızı Hatta bazı branşlarda 6 yılınızı verdiğiniz bu eğitim yuvasından güle güle gidiniz. Yolunuz açık, işleriniz kolay, başarınız daim, kazancınız bol ve bereketli olsun. Bu günlerde Maske mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edin. Allah’a emanet olun.

En derin sevgi ve saygılarımla” ifadeleri yer aldı.                      

“ÜNİVERSİTELER BİLİM, ARAŞTIRMA KAPILARIDIR”

Bolu Valisi Ahmet Ümit törende yaptığı konuşmasında; “Bugün çok anlamlı bir mecliste bir arada bulunuyoruz. Maalesef mart ayından itibaren başlayıp, tün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla 6 aydır hiçbir işimiz hiçbir programımız düşündüğümüz planladığımız gibi gitmedi. Maalesef bu problemde tüm dünyayla birlikte olsa karşı karşıya olmanın sıkıntısını mücadelesini birlikte yaşıyoruz. Ama şu bir gerçek ki, insanoğlu istedikten sonra bir konunun, projenin geçmemesi mümkün değil. İnanıyorum ki mümkün olan en kısa zamanda koronavirüsü de hem il olarak hem ülke olarak ve insanlık olarak başlayacağız. Daha ileriye doğru yürüyeceğiz. Bir milletin, bir devletin hazinesi yetişmiş insanlardır. İnsanlar bugün eğitim müesseselerinde üniversite anlamında düşündüğümüzde üniversitelerde bilim yapılıyor. Üniversiteler bilim kapıları, araştırma kapılarıdır. 

İZZET BAYSAL VAKFI ÖDÜL TÖRENİ

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara, İzzet Baysal Vakfı tarafından verilen ödüllerin takdimine geçildi. İlk olarak, Üniversite genel sıralamasında, ardından ön lisans sıralamasında dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Üniversite sıralamasında lisans ve ön lisans düzeyinde ilk 3’e giren mezunlar ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları birincilerinin ve ailelerinden en çok 2 kişinin katılabildiği Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019 – 2020 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni dereceye giren öğrencilere ödül takdimi yapılması ile pandemi şartlarına uygun şekilde tamamlandı.

2019-2020 akademik yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi dönem birincisi olan Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi olan Esra Metin, duygu ve düşüncelerini anlatan konuşmasının ardından mezuniyet yaş kütüğüne isminin yer aldığı dönem plakasını çaktı.