Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ’DE 2020-2021 AKADEMİK YILI MEZUNİYET VE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAİBÜ’DE 2020-2021 AKADEMİK YILI MEZUNİYET VE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni düzenlendi. Törende; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde lisans ve önlisans düzeyinde derece yapan öğrenciler ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını birincilikle bitiren öğrencilere ödülleri verildi.

BAİBÜ Kongre ve Kültür Merkezi Bordo Salonda pandemi dolayısıyla kısıtlı sayıda katılımcıyla düzenlenen törene; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet Üyeleri, İl Müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Covid-19 pandemisi tedbirlerinin eksiksiz uygulandığı törende katılımcılar, giriş-çıkışlarda ve tören esnasında, maske ve sosyal mesafe kuralına uydular. Salona girişte katılımcılara, Üniversitemiz tarafından üretilen maske ve el dezenfektanları, BAİBÜ etiketli, geri dönüştürülebilir kağıt torbalar içinde hediye edildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı.

2020-2021 Akademik Yılı’nda, eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmadan yürütmek için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Rektör Alişarlı, “Dünyayı etkisine alan pandemi koşullarında öğrencilerimizden ayrı geçirdiğimiz her geçen gün bizleri ziyadesiyle üzmüş, kampüslerimizin boş kalması hüzne boğmuştur. Bu koşullar altında eğitim ve öğretimi aksatmadan yürütmek için yoğun çaba harcayarak, 2020-2021 eğitim öğretim yılını tamamlamanın buruk sevincini yaşıyoruz. Akademik Mezuniyet Törenimizi, ne yazık ki Kovid-19 pandemisi nedeniyle, sınırlı bir katılımla gerçekleştirmek durumunda kaldık. Bu tercihimizdeki temel etken elbette; öğrencilerimizin, ailelerinin ve üniversite çalışanlarımızın sağlığını korumak ve tehlikeye atmama sorumluluğumuzdandır.” diye konuştu. 

“HAYIRSEVERLERİN ÜNİVERSİTESİ KENDİNİ GELİŞTİRMEYİ SÜRDÜRÜYOR”

Konuşmasını Üniversitemiz hakkında bilgi vererek sürdüren Rektör Alişarlı, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, kurulduğu 1992 yılından itibaren, 29 yıldır, devlet-millet iş birliği ile kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda İzzet Baysal Vakfı gibi eğitime destek veren hayırseverlerinden aldığı güç ile ülkemiz yükseköğreniminde müstesna bir yere sahip olan üniversitemiz, “Hayırseverlerin Üniversitesi” ünvanını da hak ediyor. Katkı veren tüm hayırseverlere şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

“SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Konuşmasında mezun öğrencilerimize ve ailelerine seslenen Rektör Alişarlı, “Üniversite yaşamlarınızın son dönemini pandeminin zor şartları altında tamamladınız. Bu zorlu şartlarda, arkadaşlarınızdan, hocalarınızdan ve güzel kampüsümüzden uzakta tamamlamak zorunda kaldınız. Fakat her türlü zorluğa rağmen, bu güç dönemde sergilediğiniz uyum ve çalışma disiplini sayesinde, mezun olmaya hak kazandınız. Hepinizi yürekten kutluyorum. Eminim bundan sonraki hayatınızda, bu eğitimler doğrultusunda, kendinize, ailenize, topluma, ülkenize ve insanlığa faydalı birer fert olarak başarılı bir yaşam süreceksiniz. Başarınızı sağlayan azim ve çalışma şevkiyle, gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır. Sizlere ömrünüz boyunca mutluluk, başarı ve sağlık diliyorum. Sevgili velilerimiz; ne mutlu size. Bu gurur tablosunda çocuklarınızla birlikte pay sahibisiniz. Eminim nice zor koşullar altında, çocuklarınızın yetişmelerinde ve eğitimlerini tamamlamalarında büyük gayret ve fedakarlıklarda bulundunuz. Çocuklarınızla gurur duyun ve gelecekteki tüm başarılarında, gurur duyma sevincini her zaman yaşayın. Sizleri gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesini de tebrik eden Rektör Alişarlı, “Büyük BAİBÜ ailesinin değerli akademik ve idari personelleri; mezun olan öğrencilerimizin başarılarında sizler de pay sahibisiniz. Üniversitemizin eğitim, araştırma, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimi için yapılan çalışmalara, gece gündüz demeden, alın teri dökerek, aşk ve şevkle verdiğiniz katkılardan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

 “BAİBÜ, KENDİ KULVARINDA EN İYİ ÜNİVERSİTELERDEN BİRİSİDİR”

Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptığı konuşmada, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 2020-2021 Mezuniyet ve Ödül töreninin, tüm öğrencilerimize, üniversitemize, ilimize ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum.

Üniversiteler, bulundukları yerin lokomatifleridir. Bugün, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kendi kulvarında en iyi üniversitelerden birisidir. 30 binin üzerinde öğrencisiyle, 1500’ün üzerinde akademisyeniyle, 17 fakültesi, 8 yüksek okulu, enstitü ve araştırma merkezleriyle, hakikaten tercih edilmeye layık üniversitelerden birisidir. Başta merhum İzzet Baysal olmak üzere, Üniversitemizin kurulmasında ve gelişmesinde emeği geçen İzzet Baysal Vakfı Başkan ve üyelerine, Akademisyenlere, Valilere, vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Şu anda dünya üzerinde ve ülkemiz genelindeki üniversiteler arasında önemli bir yer edinmeye çalışan Bolu Abant İzzet Baysal üniversitemizin hizmetlerini yürüten değerli Rektörümüzün şahsında, kendisine ve akademisyenlerimize gönülden teşekkür ediyorum.

“TÜM GENÇLERİMİZİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”

Sevgili öğrenciler, Üniversiteden mezun oldunuz. Hayırlı olsun. Vatanperver birer mezun olarak milli ve manevi değerlerine gönülden bağlı, geçmişinden ilham alan, geleceğine umutla bakan, sadece milletinin ikmal ve ikbalini hedefleyen nesiller olarak yüce milletimize yapacağınız hizmetlerinizde başarılar diliyorum.

Öğrencilerimizi yetiştiren akademisyenlerimize ve ailelerine de teşekkür ediyorum” dedi.

İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman ise yaptığı konuşmada, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın mezun olan öğrencilere gönderdiği mesajı okudu.

AHMET BAYSAL’IN GÖNDERDİĞİ MEKTUP OKUNDU

İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman ise yaptığı konuşmada, “Bir vakıf kurup, bu vakıfla bir üniversitenin kuruluşuna ön hazırlık yapan ve O’ndan ve ailesinden sonra bu vakfı Bolu’ya bağışlayan kurucumuz İzzet Baysal’ı da rahmet ve minnetle anıyorum.” diyerek, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın gönderdiği mektubu okudu. Ahmet Baysal, mektubunda özetle “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2020-2021 mezunlarından derece alanlara tebrik ve teşekkürüm. Üniversitemizin bu anlamlı gününde, pandemi nedeniyle aranızda bulunamamaktan dolayı üzgünüm. Törene katılan herkesi selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum. İlk eğitimine 1992 yılında başlayan Üniversitemizin, 29 yıl sonunda bu sene mezun veren 15 fakülte, 1 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokuluna kavuşmuş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün fakülte ve yüksekokullarımızdan derece alanlara birer takdir belgesi ile ödüllendireceğiz. Aranızda iyi derecelerle mezun olan çok değerli gençlerimiz var. Kendilerini içtenlikle kutluyor ve onları yetiştiren ailelerini ve akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. İmzamı taşıyan takdir belgeleri ve ödüller, benim adıma vakfımızın değerli üyeleri tarafından takdim edilecektir.” ifadelerini kullandı.

 “DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”

Bolu Belediye Başkanı Rasim Özdemir; “Bu törende başarıyı hak eden, dereceye giren öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. 4-5 yıl önce bu şehre büyük bir heyecanla gelen, kayıt yaptıran öğrencilerimiz bugün mezun olma heyecanı içerisindeler. Fakat ne yazık ki, bizim çağımıza denk geldi. Ne yazık ki, öğrencilerimizin dönemine denk geldi, onlar üniversite hayatlarını, eğitim-öğretimlerini coşkulu, heyecanlı bir şekilde yaşayamadılar. Bizler de buna ortak olduk maalesef. İnşallah pandemi süreci önümüzdeki dönemde son bulacak, aşılamamızı tamamlayacağız ve bu yıl, eğitim öğretimimizi başlatacağız. Yine bu salonları, kampüslerimizi dolduracağız. Şehrimizi, üniversiteyle birlikte, değerli büyüğümüz rahmetli İzzet Baysal’ın kurduğu vakıfla birlikte yönetmeye devam edeceğiz.” dedi. 

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN İNŞAASINA AZAMİ KATKIDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUZ” 

Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 1993-2002 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştığını ve bu üniversitede, hem akademisyen olarak çalışmanın, hem de öğrenci olarak mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Bu güzel coğrafyada siz değerli akademisyen ve öğrencilerimizle beraber çalışıyor olmak da bizim için bir gurur. Bizce üniversiteler sadece eğitim, öğretim ve araştırma misyonlarını yerine getiren birer kurum değil, toplumu için değer üreten, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ve güçlü Türkiye’nin inşaasına azami katkıda bulunmaya çalışan, ülkesinin ve milletinin derdiyle dertlenen, içinde yer aldığı şehri duyan, kokusunu alan ve dinamiklerinden beslenen bu aziz toprakların irfanını özümseyen ve coğrafyamızın yaşadığı krize karşı vicdanının gür sesini haykıran gençleri yetiştirmektir. Biz üstad Necip Fazıl’ın ‘Kim var?’ diye sorulduğunda, sağına ve soluna bakmadan ‘Ben varım.’ diyen bir gençliğin yetişmesi adına, elimizi taşın altına koyuyoruz ve öğrencilerimizden yeni dünya düzeni kurulurken, artık masada, büyük ve güçlü Türkiye’nin de olduğunu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya 5’ten büyüktür.’ sözünün ne derece kıymetli olduğunu asla unutmamalarını istiyoruz.  Bolumuzun sadece sanayiyle değil sosyal ve kültürel hayatıyla da, üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleriyle bir entegrasyonunun olması gerektiğine de inananlardanız. Bolu’nun eğitimle, sağlıkla, turizmle daha ileriye gitmeyi hedefleyen potansiyelini hep beraber harekete geçirmek zorundayız.” diye konuştu.

Tüm öğrenciler adına bir konuşma yapan BAİBÜ lisans düzeyinde birincilikle tamamlamayı başaran Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Delal Deniz Başkara, Üniversitenin yaş kütüğüne dönem birincisi plakasını çaktı.

ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE BİTİREN MEZUNLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ 

Ödül töreninde; Lisans ve önlisans düzeyinde ilk 3’e giren öğrenciler ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının birincilerine ödülleri verildi.

2020-2021 Akademik Yılı’nda; Lisans düzeyinde Üniversite 1’incisi olan Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Delal Deniz Başkara,2’nci olan Fen Edebiyat Fakültesi İngilizce Biyoloji Bölümü’nden Marve Mahmood Abdulrazzaq Al-Janabi, 3’ncü olan Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Gülcan Kamış ödüllerini Sayın Valimiz Ahmet Ümit’ten aldılar.  

Önlisans düzeyinde ise üniversite birincisi, Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı’ndan Funda Tunay oldu.  Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun İç Mekân Tasarımı Programı’ndan Sara Aydoğan ikinci ve Otomotiv Teknolojisi Programı’ndan Mustafa Burak Gürsoy ise üçüncü oldular.

2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni, dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasının ardından sona erdi.

Etiketler: bolu haberler