Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ’DE "10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ" KONFERANSI DÜZENLENDİ

BAİBÜ’DE
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Bolu Valiliği, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İl İnsan Hakları Kurulu’nun ortak düzenlediği konferansta Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Hamit Coşkun, insan hakları kavramının ne olduğu ve insan haklarının tarihsel gelişimini anlattı.

Haber: Aslı AKIŞ

Konferansa; Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Haluk Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Bolu İl Tarım Ve Orman Müdürü, Bolu Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferans öncesi yaptığı konuşmada Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun Haziran 1948'de hazırladığı ve birkaç değişiklik yapıldıktan sonra 10 Aralık 1948'de, BM Genel Kurulu'nun Paris'te yapılan 183. oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildiri olduğunu söyledi.

Şen;  “Felsefik olarak 30 maddelik bir bildirgeden bahsediyoruz. Her insanın cinsiyet yarımı, mülkiyet pozisyonu, renk farkı insan olarak herhangi bir farkı gözetmeksizin annesinden doğduğu gibi insan olarak temel hak ve hürriyetlere sahip olduğunu ifade eden bir bildirgedir.” dedi.

Vali yardımcısı Abdullah Şen’in akabinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Hamit Coşkun, İnsan hakları nedir? İnsan hakları nasıl ortaya çıktı? Sosyal ilişkilerde haklar, Ailede haklar, Çalışma hayatında haklar, Adalet algısı ve insan psikolojisi konu başladıklarında katılımcılara bilgi verdi.

İnsan hakları bildirgesin insanlık tarihi sürecinde yaşananların sonucu oluşan bir durum olduğunu aktardı.

Program Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen’in BAİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Hamit Coşkun’a teşekkür belgesi  takdimi ile sona erdi.

Etiketler: bolu haberler