Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ YÖK SANAL FUAR'DA ANLATILDI

BAİBÜ YÖK SANAL FUAR'DA ANLATILDI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, YÖK tarafından Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamlarda tanıtılması için başlatılan “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020” ile ilgili değerlendirmede bulundu. Alişarlı; “BAİBÜ standını 300’ün üzerinde öğrenci ziyaret etti. Bu yıl 1000’e yakın öğrenci beklentimiz var. Katılımdan ve etkinliklerden memnunuz” dedi.

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu’nun şehir ve üniversite anlamında, BAİBÜ’yü tercih edecek öğrencilere büyük fırsatlar sunduğunu dile getirerek eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik kadrosu, sosyal yaşamı, TÜBİTAK projeleri, staj olanakları ile hiçbir eksiğinin olmadığını ifade etti.

ÖZEL Haber: Aslı Akış

20-22 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen YÖK Sanal Fuarı 2020’de 137 nolu BAİBÜ standını 300’ün üzerinde uluslararası öğrenci ziyaret etti. BAİBÜ’nün sanal ortamda tanıtıldığı fuar için İngilizce, Arapça, Fransızca, Rusça dillerinde 2 dakikalık tanıtım filmleri hazırlandı. BAİBÜ Rektörlüğü Uluslararası öğrencilere bir davet videosu da hazırlayarak broşür ve fotoğraflarla aday öğrenciler bilgilendirdi.

70 farklı ülkeden 596 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü BAİBÜ’de 80 lisansüstü eğitim programlarına kayıtlı. Bu yıl 15 Haziran - 3 Temmuz 2020 tarihlerinde lisans ve ön lisans programları için uluslararası öğrenci başvurularını online olarak alındı. Başvuru yapan 1080 öğrenciden 400 tanesi lisans ve ön lisans programlarına yerleştirildi. Kalan diğer kontenjanlar için 27 Temmuz- 7 Ağustos tarihlerinde ikinci periyod online başvurular alınacak. BAİBÜ’ye kabul edilen öğrencilerin Covid-19 sürecinde kayıt süreçlerini de kolaylaştırılarak online ön-kayıt imkanı sağlandı. Kesin kayıtlar için belgelerinin asıllarının posta ile veya şahsen üniversitemize ulaştırılması yeterli.

“BU YIL BEKLENTİMİZ 1000 YABANCI ÖĞRENCİ”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 142 ülkede dikkatleri Türk yükseköğretimine çekmeyi, yükseköğrenim çağındaki gençleri sanal ortamda üniversitelerle buluşturmayı hedeflediği "Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020” etkinliğine dair bilgiler vererek; “YÖK Fuarı, sanal bir şekilde oluyor. Program hala devam ediyor. Belli bir istatistik verileri de geliyor. 300’ün üzerinde öğrencinin girdiğini bildirdiler ama bu süreç devam edecek. Bununla kalmayacak. Bu bir uygulamaydı, şuan katılımdan ve etkinliklerden memnunuz. Tabi biz sanal fuarla kalmıyoruz, kendi hazırlıklarımız, çekimlerimiz var. Onları sürekli sanal ortamda yayınlıyoruz, duyurularını yapıyoruz. Bu yıl beklentimiz bine yakın yabancı öğrenci almak. 600’e yakın öğrencimiz var ve sayıya bin daha ekleyerek 1500’lere çıkarmak” şeklinde konuştu.

“BOLU ÖĞRENCİLERE ÇOK BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR”

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Türkiye’deki üniversitelerin eğitim şartlarının birbirine yakın olduğunu fakat Bolu’nun şehir anlamında özel bir konumda bulunduğuna da vurgu yaparak, “Öğrencilerimizi, Türkiye’nin en müstesna illerinden birine davet ediyoruz. Ülkemizdeki hemen hemen tüm üniversitelerin şartları eşit ama illerin bazı özellikleri var. Bolu da, onlara çok büyük fırsatlar sunuyor, görmelerini isterim. Üniversitemiz; doğa içerisinde, şehirden izole, sakin bir yerde. Bu noktada da ders çalışma ve başarı için önlerinde hiçbir engel olmadıklarını görecekler” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEMİZİN HİÇBİR EKSİĞİ YOK”

Rektör Alişarlı, BAİBÜ’yü tercih edecek öğrencilere iyi bir eğitimin yanında birçok alanda sosyal aktivite imkanı sunulduğuna da işaret ederek; “Üniversitemizde, ciddi bir öğretim üyesi kapasitemiz var. Hiçbir bina eksiğimiz yok. Kütüphanemiz yeni yapıldı. Büyük, iyi bir imkan sunuyor. Sosyal anlamda da birçok aktivite var. 100’e yakın öğrenci topluluğumuz var. Çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar. Yani dolu dolu geçen bir süreçleri var. Bunu belgelendireceğiz. Diplomaları bir bilezikse, o topluluklar da ayrı bir bilezik olacak. Kendileri için bu, büyük bir kazanç” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZDE TÜM TÜRKİYE’Yİ TANIMA FIRSATI BULACAKLAR”

Alişarlı son olarak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 70 farklı ülkeden öğrenci çeşitliliği olduğunu belirterek, “Uluslararası öğrenci sayısı açısından önemli bir yere sahip. Arzu ettiğimiz yerde değil ama bir çeşitlilik var. 70 farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz var. Eminim dostluklar kuracaklar. Aynı zamanda üniversitemiz, Türkiye’nin her yerinden öğrenci çekiyor. Üniversitemizde tüm Türkiye’yi tanıma fırsatı bulacaklar” d