Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ VE 4 TÜRK ÜNİVERSİTESİ, AZERBAYCAN AVRASYA ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL İMZALADI

BAİBÜ VE 4 TÜRK ÜNİVERSİTESİ, AZERBAYCAN AVRASYA ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL İMZALADI
Aralarında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de (BAİBÜ) olduğu 5 Türk Üniversitesi ile Azerbaycan Avrasya Üniversitesi arasında eğitimde iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Türkiye’den Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Azerbaycan Avrasya Üniversitesi arasında iş birliği protokolleri imzalandı.

Türk üniversitelerinin rektörlerinden oluşan heyet, Azerbaycan Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Nazım Hüseyinli ile bir araya geldiler. Ziyarete; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi katıldı.

“AZERBAYCAN’LA İLİŞKİLERDE YENİ BİR KAPI AÇIYORUZ”

İmza töreninin ardından açıklama yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, anlaşma ile Azerbaycan’la ilişkilerde yeni bir kapı açtıklarını vurgulayarak, iş birliğinin hem Türkiye ve Azerbaycan, hem de iki üniversite adına hayırlı olmasını temenni etti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise, Türk Üniversiteleri olarak, Azerbaycan eğitim kurumlarıyla ikili iş birliklerini artırmak için çalışacaklarını kaydederek, bugün imzaladıkları anlaşmalarla, daha sıkı iş birliği yaparak, tecrübe paylaşımı için bir adım atmış olduklarını söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ise, Karabağ Zaferine vurgu yaparak, zaferin Türk dünyasında coşkuyla karşılandığını hatırlattı. Uysal, “Üniversiteler olarak el ele vereceğiz, imkanlarımızı birleştireceğiz. Bilimde, teknolojide daha ileri gideceğiz ve milletimize daha nice zaferler yaşatacağız.” dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ise, Azerbaycan’ı kendi vatanları olarak gördüklerini belirterek, “Üniversitelerimizde hangi gelişmeler varsa, hepsine sizi ortak etmeyi arzu ederiz. Sizdeki güzel şeylere de ortak olmaya hazırız.” diye konuştu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ise, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesini istediklerini, ilmiye sınıfı olarak da buna katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Etiketler: bolu haberler