Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ ÖĞRENCİLERİNE “MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIĞI” ANLATILDI

BAİBÜ ÖĞRENCİLERİNE “MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIĞI” ANLATILDI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve YEDAM iş birliğinde, öğrencilere ‘Bağımlılıktan Uzak Sağlıklı Gençlik’ temasıyla seminer düzenlendi. Seminerde, birey, aile ve toplum açısından madde kullanımının olumsuz etkileri, sorumluluklar ve alınabilecek önlemlerden bahsedildi.

Haber: Aslı Akış

BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salondaki programa; BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aydın Him, BAİBÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama Merkezi Müdürü aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Filiz Ceyhan, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı Elif Nur Konuk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak BAİBÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama Merkezi Müdürü aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin

BAİBÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Programın devamında YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Elif Nur Konuk tarafından 2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı Çerçevesinde Uyuşturucu İle Mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler anlatıldı.  YEDAM’ın bağımlılıklara karşı önleme ve rehabilitasyon alanlarında mücadelesini aralıksız sürdürdüğünü kaydedildi.

Konuk, hazırladığı sunum eşliğinde öğrencilere, Bağımlılık nedir?  Bağımlılığa yaklaşım, ailenin bağımlılık süreci üzerindeki etkisini de aktardı.

YEDAM’DAN BAĞIMLILARA VE AİLELERİNE ÜCRETSİZ DESTEK

Son olarak YEDAM ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Konuk,  Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) bağımlılar ile yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve sosyal hizmet desteği sağlandığını ifade etti.  YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibinin; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları konusunda bilgi verme, doğru yönlendirme, danışmanlık ile ayaktan tedavi hizmetleri sunduğunu söyledi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de 105 YEDAM bulunduğu ve YEDAM’lara 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden de ulaşılabildiğini de aktaran Konuk, YEDAM’ın tüm faaliyetlerinin Bolu’da da yürütüldüğünü bağımlılar ve aileleri merkeze gelerek ya da telefonla ulaşarak destek isteyebildiğini ve Yeşilay Bolu Şubesi ve YEDAM’ın, bağımlılıklarla mücadele için aralıksız çalışmaya devam ettiğini belirtti.

“NARKO GENÇLİK”  SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği seminerde konuşan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Filiz Ceyhan, “NARKO GENÇLİK” başlıklı farkındalık semineri verdi.

Ceyhan, İçişleri Bakanlığı himayesinde Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından

“Narko Gençlik” modülünü öğrencilere sık sık anlattıklarını dile getirerek,  Narkotik suçlarla mücadelenin önemi,  Madde bağımlılığı kullanımı ve etkileri, Narkotik maddeler, Uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekânlardan bahsetti. Dijital platform Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması (UYUMA) Aplikasyonunu tanıttı.

“NARKOTİK MADDELER NELERDİR?”

Ceyhan, Narkotik maddeler nelerdir, uyuşturucu satılan yerler ve kullanım mekanları, uyuşturucu suçlarında yasal durum, madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Seminerde, gösterilen animasyon film ile uyuşturucu madde kullanımının nedenleri ve çok boyutlu zararları üzerinde de durularak, uyuşturucu madde ile mücadelede bilgi eksiliği ve yanlış bilinen doğrular, aile ilişkileri, çevresel faktörlerin değerlendirilmesi yapıldı. Yetkili birimlerin her zaman öğrencilerin yanında oldukları vurgulandı.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Büro Amirliği (TUBİM)’in faaliyetlerini de aktaran Ceyhan, madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri ve Uyuşturucusuz bir toplumun gençliğin ürünü olacağına da işaret etti. 

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Program sonunda BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aydın Him, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi BAİBÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama Merkezi Müdürü Makbule Tokur Kesgin tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Filiz Ceyhan, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı Elif Nur Konuk ve programa katkı sunanlara teşekkür belgesi takdim edildi.

Etiketler: bolu haberler