Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ ÖĞRENCİLERİ “İHA” YARIŞMASINA KATILACAK

BAİBÜ ÖĞRENCİLERİ  “İHA” YARIŞMASINA KATILACAK
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, "Kırat" adını verdikleri İHA ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından yapılan Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmasına katılacak.


Takımın kaptanı Akın Muaz Türkmen ve takım üyeleri, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaret etti.

Rektör Alişarlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, takım üyelerini kutladı ve yarışmada kendilerine başarılar diledi.

Geliştirdikleri İHA ve yarışma hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Proje Danışmanı Doç. Dr. Murat Pakdil, "Üniversitemiz Köroğlu İnsansız Hava Aracı Takımı-Kırat adlı aracı ile 2016 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından düzenlenen İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışması etkinliğine katılmaktadır. İHA konusundaki farkındalığı arttırmak ve yaygınlaştırmak, bu alandaki teknolojik gelişmeleri izlemek ve bu gelişmelere katkı sağlamak, aynı zamanda katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmak için bu yarışmaya katılım sağlanmıştır. Bu bağlamda üniversitemizin adını farklı ortamlarda duyurmaya destek olacaktır." diye konuştu.