Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİ, GELİŞTİRDİKLERİ SAĞLIK MATERYALLERİNDEN SERGİ AÇTI

BAİBÜ HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİ, GELİŞTİRDİKLERİ SAĞLIK MATERYALLERİNDEN SERGİ AÇTI
BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin, Öğr. Gör. Hacer Alpteker danışmanlığındaki Sağlık Eğitimi dersi kapsamında geliştirdikleri materyallerden oluşan “Sağlık Eğitimi Öğrenci Materyalleri Sergisi” açıldı.


Serginin açılışı; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nü temsilen Dr. Büşra Deligöz ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Usta tarafından yapıldı.

Sergiye, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol ve ekibi, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ile Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İdris Türel ve Doç. Dr. Mervan Bekdaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Beslenme ve Diyetetik bölümleri akademisyen ve öğrencileri, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi akademisyen ve öğrencileri ile fakülte sekreterleri, lise ve dengi okulların yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

“TASARLANAN MATERYALLER İLE PAYDAŞ KURUMLARDAKİ KATILIMCILARA EĞİTİM VERİLİYOR”

Sağlık Eğitimi Öğrenci Materyalleri Sergisi’ni düzenleyen Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Hacer Alpteker, serginin açılışında yaptığı konuşmada, hemşirelik mesleğinin toplum sağlığındaki önemine değinerek, “Hemşirelik; birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen bir meslektir. Sağlığın korunması, sürdürülmesi ve yükseltilmesinin, her dönem önemli bir konu olmakla birlikte, Covid-19 pandemi sürecinde ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Sağlığı korumak ve geliştirmek, tedavi etmekten ve bakmaktan çok daha ucuz ve kolaydır.” vurgusunda bulundu.

Öğrencilerin Sağlık Eğitimi dersi kapsamında, powerpoint, eğitim videoları, piyes ve role play, sağlık eğitimi kitapçıkları ve broşürler, denek veya gerçek nesneler ile öğrenmeyi kolaylaştıracak ve pekiştirecek materyaller tasarladıklarını kaydeden Öğr. Gör. Alpteker, “Tasarlanan bu materyaller ile paydaş kurumlar olan okul öncesinden lise ve üniversite dahil tüm eğitim kurumları, halk eğitim merkezleri, Kur’an kursları ve huzurevlerindeki bireylere eğitim verilmekte, böylece geniş yelpazede katılımcılara ulaşılmaktadır.” diye konuştu.

“HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN SAĞLIK EĞİTİMİ BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÖNEMLİDİR”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım ise konuşmasında, Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin sağlık eğitimi becerilerinin geliştirilmesinin önemini vurgulayarak, bunun gelişmesine katkı sağlayan bu tür etkinliklerden biri olan Öğrenci Materyalleri Sergisi’nin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyen ve öğrenciler ile tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu kararı ve iş birliği kapsamında gerçekleştirilen Sağlık Eğitimi Öğrenci Materyalleri Sergisi’nin geleneksel hale gelmesi hedefleniyor.
Etiketler: bolu haberler