Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ BÖLGESEL KARİYER FUARI DÜZENLEYECEK

BAİBÜ BÖLGESEL KARİYER FUARI DÜZENLEYECEK
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öncülüğünde düzenlenecek kariyer fuarı ile üniversitede eğitim gören öğrenciler, sektörle buluşturulacak.

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Batı Karadeniz’de bulunan 12 üniversite ile birlikte düzenlenecek olan bölgesel kariyer fuarı ile ilgili bilgiler verdi. Alişarlı, proje ile öğrencilere staj ve iş bulma imkanı sağlanmasını amaçladıklarının altını çizdi.  

ASLI AKIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl akademik yıl açılış programında verdiği talimatlar doğrultusunda, yapılan faaliyetler kapsamında, kariyer merkezi, nitelikli eğitmen ve kariyer fuarları ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ilk olarak Köroğlu Yazarlık Mektebinden başladıklarını söyledi. Projenin oldukça başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Alişarlı, “Sayın Cumhurbaşkanımız her akademik yıl açılışında bizlere bazı görevler veriyor. Sizden beklediklerimiz şunlardır diyor ve biz onları not alıyoruz. Mesela ilk olarak bizlere nitelikli öğretim üyeleri, eğitmenler yetiştireceksiniz sizlerden beklentimiz budur demişti. Biz de onunla ilgili hemen Köroğlu Yazarlık Mektebini oluşturduk. Oldukça başarılı bir şekilde yürüyor. Oldukça talep gören de bir şey. Buna aynı zamanda şehirden katılanlar da var. Onlar da gelsin diyoruz. Sadece öğrenciye yönelik bir program değil.” diye konuştu.

“Kariyer Merkezi kuruldu”

Açıklamasının devamında, kariyer merkezilerinin kurulduğunu ifade eden Alişarlı, “İkinci açılış programında da Sayın Cumhurbaşkanımız kariyer merkezlerinizi yapın diye talimat verdi. Biz de sorduk, bizim kariyer merkezimi var mı? Yok denildi. Kariyer merkezimizi kurduk, YÖK’ten geçti, yönetmeliğimizi hazırladık, şu an resmi gazetede yayımlanması için sıra bekliyoruz. O hazır.” dedi.

“OSB’de yer tuttuk”

Sektörel eğitimi geliştirmek amacıyla Organize Sanayi Bölgesinde birim açan 8’inci üniversite olduklarını kaydeden Alişarlı, şöyle devam etti; “Üçüncü görev de bize bu sene verildi. OSB’lerde yer tutun diye. Bizim öngörümüz iyiydi, biz bunu 6 ay önce başlattık. Oldukça da iyi gidiyor. Orası daha da iyi olacak, hem Bolu’ya hem de bölgeye katkı verecek inşallah. Bu bir sistem, buna yerinde eğitim programı diyorlar buna. Sektörel eğitim programı. Bunun OSB’de birimini açan 8’inci üniversiteyiz biz. 206 üniversite, bunun 126’sı devlet üniversitesi gerisi vakıf üniversitesi. 8’inci üniversite olarak yerimizi tuttuk. Burada bize Valiliğimiz, Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası Başkanımız büyük destek verdi. Onlar yönetim kurulu üyesi olduğu için onların katkıları da bizim için önemliydi. Bir proje sunduk, kabul gördü. Orada da bu birimimizi açtık.”

“Bölgesel kariyer fuarı düzenleyeceğiz”

Alişarlı açıklamasının sonunda, yakın zamanda düzenlenecek olan bölgesel kariyer fuarının detaylarını anlattı. Alişarlı sözlerini şöyle tamamladı; “Bölgesel kariyer fuarı ile ilgili bir gelişme oldu. Geçen dönem Gaziantep Üniversitesinde 2 veya 3’üncü üniversiteydi fuarı düzenleyen. Oraya katılmıştım. O etkinlik esnasında da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı da oradaydı, Doç. Dr. Salim Atay hocamız. Konuşuldu, fuar gezildi. Fuarın şöyle bir özelliği var, devletin tüm resmi kurumlarının stantları var. 12 bölgeyiz biz, 12 bölgenin tüm ticaret odalarının stantları var. Aynı zamanda onlara bağlı, gönüllü olarak stant açmak isteyecek firmalarımıza stant açtıracağız. Öğrencilerin her birine karekod veriyorlar. Etkinliğe katılan tüm öğrenciler, sadece bizim öğrencilerimiz değil. Ben aynı zamanda Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği var, oranın dönem başkanıyım ben. 12 üniversitemiz var orada. 12 üniversitemizin öğrenciler de buraya katılacaklar. 12 ilin, hem ticaret ve sanayi oda başkanlıkları, 12 üniversitenin öğrencileri ve aynı zamanda 12 bölgenin sanayi ile ilgili kısımları burada stant açacaklar. Etkinliğe katılan tüm öğrencilere karekod verilecek formla. Ondan sonra karşılıklı görüşmeler başlayacak. Kim kimle görüşecek, formlar hazırlanacak. Öğrenciler firmalara görüşecekler bu protokoller sayesinde. Aynı zamanda bunlar anlık olarak Sayın Cumhurbaşkanlığı tarafından da izlenecek orada. Hangi öğrenci var, ismi TC nosu, memleketi, hangi firma ile görüştü, ne anlaştılar, staj, ne anlaştılar, iş başvurusu. Daha sonra mezun olduktan sonra onlar takip edilecek. Hangi öğrenci hangi firmada işe girdi. Böyle bir uygulama bu. Bu önemli bir şey. Her üniversite mezun veriyor, bazıları yüz binlerce mezun verdi, biz ona yakınız o kadar mezunumuz var. Bunlar ne yapıyorlar, ne kadarı devlette çalışıyor, ne kadar özel sektörde çalışıyor. Onları takip açısından önemli bir fuar olacağını ve katkı sağlayacağını düşünüyorum.”