Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ BAŞKANLARI TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

BAİBÜ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ BAŞKANLARI TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Ziraat Fakülteleri Bitki Koruma Bölümü Başkanları, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) gerçekleştirilen 28’inci Bölüm Başkanları Toplantısı’nda bir araya geldiler.

BAİBÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Dekan Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Göre ve Ziraat Fakültelerine bağlı Bitki Koruma Bölümlerinin başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Bitki Koruma Bölümü eğitim ve faaliyet alanları ile bölümün sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, bölüm başkanlarını üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, akademisyenlere “Üniversitemize ve ilimize hoş geldiniz. Bu tür toplantılardan elde edilen sonuçlar, bölümlerin eksiklerinin giderilmesi ve ders müfredatlarının geliştirilmesi açısından oldukça önemli. Bu nedenle toplantıda yapılacak fikir alışverişlerinin ve toplantıdan çıkacak sonuçların, bölümün geliştirilmesi adına faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“KİMYASAL İLAÇLAR, HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEBİLİYOR”

Bitki Koruma Bölümünün, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren ve aynı zamanda koruyucu hekimlik açısından da oldukça önemli bir alan olduğuna işaret eden Rektör Alişarlı, özetle “Bitki Koruma, bitkilerde verimliliği artırma ve hastalıklara karşı dirençli ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayan bir bölüm. Bilindiği gibi ilaçlar, kimyasal ya da bitkisel kökenli olabiliyor. Kimyasal ilaçlar, halk sağlığını tehdit edebiliyor. Bitki Koruma Bölümünde, bitkisel kökenli, hem insan sağlığına hem de doğaya zarar vermeyen, insan sağlığını koruyucu ilaçların geliştirilmesi ile bitki verimliliğini artırıcı araştırma ve çalışmalar, bölümün önemini ortaya koyuyor. Bitki Koruma Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz özellikle Tarım Bakanlığında, bu nedenlerden dolayı aranan personeller oluyorlar.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda, üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitki Koruma Bölümü ev sahipliğinde 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Bitki Koruma Kongresi hakkında da bilgi verildi.