Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ 2020-2021 AKADEMİK YILI AÇILDI

BAİBÜ 2020-2021 AKADEMİK YILI AÇILDI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı, Koronavirüs (Covit-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında düzenlenen çevrimiçi tören ile açıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle internet üzerinden canlı yayınlanan 2020-2021 Akademik Yılı açılış törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Murat Yılmaz online olarak katıldı.

İnternet üzerinden canlı yayınlanan törene online katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptığı konuşmasında, “2020-2021 Akademik yılının ülkemize, milletimize, üniversitemize, hocalarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Tüm akademik camiamıza ve öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Üniversitemize dünya üniversiteleri arasında da yüksek başarılar temenni ediyorum.

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altında tutan koronavirüs salgını sebebiyle zor şartlarda da olsa kesintisiz eğitim büyük önem arz etmektedir. Uzaktan eğitim elbette ki yüz yüze eğitimin sağladığı kaliteyi ve tatmini sağlama imkânından mahrumdur. Bununla beraber en kısa zamanda yüz yüze eğitimin de gerçekleşeceğini umut ve temenni ediyor, online eğitimin de önemini özellikle vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle Cenab-ı Hak’tan bütün öğrencilerimize, akademik kadrolarımıza tekrar başarılar temenni ediyorum” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi hakkında bilgiler veren Sayın Valimiz Ahmet Ümit, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 32 bini aşkın öğrencisi, 1.500 den fazla akademik personeli, 17 fakültesi, 15 Araştırma Merkezi, 8 Meslek Yüksek Okulu, 1 Enstitüsü olmak üzere toplamda 42 ayrı birimi ile ülkemizin en önemli üniversitelerinden birisidir. Yine ilimizin de en değerli markalarının başında gelmektedir. Diğer yandan toplam 10 bin 590 yatak kapasiteli 11 devlet yurdumuz ve 24 tane de özel yurdumuzla öğrencilerimizin iaşe ve ibate ihtiyaçlarını büyük oranda ve modern şekilde karşılıyoruz. Dünya genelinde üniversitelerde okuyan yabancı öğrenci sayısı her geçen gün azalırken ülkemizi ve ilimizi tercih eden yabancı öğrenci sayıları her geçen gün artmaktadır. Üniversitemiz toplamda 1.325 yabancı öğrenci tarafından tercih edilmiştir” dedi.

Konuşmasında Akademisyenlere ve gençlere seslenen Vali Ümit konuşmasında, “Değerli Hocalarım, Sevgili Gençler. İnsanlık tarihinin en kâdim topraklarında yaşayan bir millet olarak maziden atiye kurduğumuz köprünün zenginliklerinin tamamına sahip çıkacak nesillere ihtiyacımız bulunmaktadır. Gönül dünyamızı zenginleştirmemiz en önemli görevlerimizin başında gelmektedir. Sadece maddi zenginliği olan, ama gönül dünyası fakir olan birçok millet dünya üzerinde ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. İnsanlık tarihine baktığımızda maddi zenginliği olmakla beraber gönül dünyasını zenginleştirmeyen nice milletlerin acı şekilde yok olduğunu görüyoruz.

Biz şanlı bir tarihin, büyük bir devletin, yüce bir milletin evlatları olarak bu topraklarda yaşayan her evladımızı medeniyetimizi, kültürümüzü, tarihimizi, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi en iyi şekilde bilen ve hisseden bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Malazgirt’ten Niğbolu’ya, Mercidabık’tan Çanakkele’ye, İstiklal Savaşı’ndan 15 Temmuz’a gelinceye kadar nasıl bu topraklar canla başla savunan insanlar tarafından muhafaza ve ihya edilmiş ise, aynı şekilde yeni nesillerimizin de aynı değerlerle donanmış olarak yetiştirilmesi büyük ehemmiyet arz etmektedir.

Bilim ve teknolojinin yolunda, kültür ve medeniyetimizin izinde, inancımızın temel bilgilerine vakıf nesillerimiz olduğu sürece tüm insanlığa tarihte olduğu gibi bundan böyle de medeniyet ışıkları sunmaya devam edeceğiz. Zira biliyoruz ki manevi zenginlikten mahrum olan beden bir ceset gibidir, beyin ise robot hükmündedir. Onun için tarihimiz, gelenek-göreneklerimiz, milli ve manevi değerlerimiz olmazsa olmaz şartlarımızdır. Bunları bilim ve teknoloji ile birleştirdiğimizde ve birleştirmeye devam ettiğimiz sürece dünya üzerinde ihtişamlı yerimiz her geçen gün güçlenerek devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüsle ilgili hatırlatmalarda bulunan Vali Ümit, “Bildiğiniz gibi Mart ayından itibaren devam eden koronavirüs salgınıyla karşı karşıyayız. Maalesef tüm dünya üzerinde insanlar koronavirüsle çok büyük bir mücadele içerisindedir. Maalesef her gün tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de insanlarımızı koronavirüs dolayısıyla kaybediyoruz. Koronavirüs, genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek demiyor her kime bulaşırsa çok ciddi etkiler bırakıyor. Onun için özellikle maske-mesafe-temizlik kuralları başta olmak üzere, üniversitemizin dahi online açıldığını göz önünde bulundurarak olayın ciddiyetini kavramalı, konuya ehemmiyetle yaklaşmamız ve tedbirlere tam olarak uymamız gerekiyor.

Bir kez daha 2020-2021 akademik yılının devletimize, milletimize, hocalarımıza, öğrencilerimize, üniversite camiamıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı ve üstün başarılar temenni ediyorum. Her defasında, her zaman yüreğimizin başköşesinde olan üniversitemize de ismini veren merhum İzzet Baysal olmak üzere eğitim-öğretime gönül veren, eğitim-öğretimin içerisinde olan, eğitim-öğretime yardım eden, yardımcı olan, yardım etme niyetinde olan bütün yardımseverleri hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olunuz” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise yaptıkları konuşmalarda 2020-2021 akademik yılının devletimize, milletimize ve ilimize hayırlı olmasını dilediler.

Açılış konuşmalarının ardından, hafta içinde çekimleri yapılan, Dr. Öğr. Üyesi Mehriban Aliyeva’nın, Azeri Besteci Fikret Amirov’un ünlü eseri “1001 Gece” balesinden parçalar icra ettiği piyano resitalinin ve Profesörlük unvanı alan akademisyenlere belgelerinin ve TÜBİTAK 2019 yılı Proje döneminde uluslararası yayınlarda başarı gösteren akademisyenlere teşekkür belgelerinin verildiği videolar yayınlandı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı çevrimiçi açılış töreni, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Murat Yılmaz’ın “Karabağ’daki Zaferin Stratejik Sonuçları ve Türkiye’yi Kuşatma Planlarının Çöküşü” konulu ilk dersinin ardından sona erdi.