Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAĞIŞÇILAR VAKFI’NDAN KADINA VE EĞİTİME ÖZEL FON

BAĞIŞÇILAR VAKFI’NDAN KADINA VE EĞİTİME ÖZEL FON
Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından, Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Fonu kapsamında açılan hibe başvuru süreci düzenlenen etkinlikle kamuoyuna tanıtıldı. Bolu’da faaliyet gösteren dernekler, vakıflar, kooperatifler, üniversiteler, öğrenci toplulukları ve okul aile birliklerinin yararlanabileceği hibe programı için katılımcılara proje eğitimi de verildi.


Bolu Bağışçılar Vakfı’nın kurucu mütevelli heyeti üyesi Haldun Taşman’ın annesi Merhume Zehra Taşman adına açtığı ‘Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı’ için proje hibe destek çağrısına çıkılmıştı. Program kapsamında, Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından Bolu’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir etkinlik düzenlendi.  Programa çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya katıldı.

Etkinlikte konuşan Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya, Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı’nın Bolulu hayırsever iş insanı Haldun Taşman tarafından Bolu’ya armağan edildiğini belirtti. Akkaya, Bolu’da faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarını program için proje geliştirmelerini isteyerek, “ Programın yürütücüsü olan Bolu Bağışçılar Vakfı olarak,  kadına, eğitime, çocukların ve gençlerin geleceğine dair projeleri olan tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, kurumlarımızı, üniversitemizi, okul aile birliklerini, öğrenci topluluklarını, kooperatifleri bu programdan yararlanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından program Melihat Karaarslan’ın ‘Gelin Tanış Olalım’ etkinliği ile devam etti. Hafıza teknikleri ve etkili iletişim konularında bilgiler veren Melihat Karaarslan’dan sonra Bolu Belediyesi Proje Birim Müdürü Burcu Şimşek katılımcılara ‘Hayalden Fikre, Fikirden Projeye Doğru Bir Yolculuk’ adlı sunum gerçekleştirdi. Burcu Şimşek bir hayalin nasıl fikre, fikrin ise nasıl doğru bir projeye dönüşeceğinin evrelerini salonda bulunan katılımcılara anlattı. 

Etkinlikte Paşaköy İlkokulu öğrencileri tarafından oluşturulan müzik grubu, salonda bulunan katılımcılara keman resitali verdi. Minik öğrencilerin keman resitali büyük beğeni ile izlendi.

Program kapsamında düzenlenen etkinlikte çalışma grupları oluşturularak, Bolu’nun mevcut sorunlarının çözümüne yönelik örnek projeler oluşturuldu. Örnek proje sunumlarının ardından etkinlik sona erdi.

Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı kapsamında seçilecek projelere hibe desteği verilecek. Proje başvuruları 13 Aralık 2019 tarihine kadar Bolu Bağışçılar Vakfı’nın www.bbv.org.tr internet sayfasında bulunan proje formu doldurularak yapılabilecek.