Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAĞIMSIZLIK DESTANI CUMHURİYETİMİZ 99 YAŞINDA

BAĞIMSIZLIK DESTANI CUMHURİYETİMİZ 99 YAŞINDA
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 99’uncu yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da coşkuyla kutlandı. Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, coşkuya ortak oldu.

HABER: ASLI AKIŞ

Törene;  Bolu Valisi Erkan Kılıç ve eşi Ayşe Elif Kılıç, Garnizon Komutanı 2. Komando Tugayı Piyade Komando Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ali Keleş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Baro Başkanı Av. Perihan Bengü Akşemsettinoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, şehit yakınları, gaziler, Siyasi Parti İl Temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, askeri erkan, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

VALİ ERKAN KILIÇ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’inci yılı, Bolu Valiliği tarafından düzenlenen programla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Bolu Valisi Erkan Kılıç valilik makamında tebrikleri kabul etti. Ardından resmi törene geçildi.

HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR

Kent Meydanı’ndaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı Bolu Valisi Erkan Kılıç, Garnizon Komutanı 2. Komando Tugayı Piyade Komando Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından törene katılanların ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KUTLAMA MESAJI OKUNDU

Belediye Bandosu eşliğinde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

“CUMHURİYET BAYRAMININ 99. YILINI KUTLAMANIN ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç törende günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, tarihi nice zaferlerle dolu aziz Türk milletinin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlattığı ve topyekun mücadeleyle kazandığı, dünyada bir eşi benzeri dahi olmayan büyük zaferi neticesinde kurulan cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunun yaşandığını belirtti.

“BU TOPRAKLARDAN TÜRK ADININ ADI ASLA SİLİNMEYECEK”

Ecdadından aldığı ilhamla vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutan Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşiyle esareti kati surette kabul etmeyerek her türlü imkansızlığa ve yokluğa rağmen İstiklal Savaşı'nda dünyanın en güçlü devletlerine meydan okuduğunu anımsatan Kılıç, bu topraklardan Türk adının asla silinmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiğini vurguladı.

KILIÇ, 29 EKİM 1923 TARİHİNİN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

Kılıç, 29 Ekim 1923 tarihinin, geleceği ve iradesi vesayet altına alınmak istenen, vatanı parçalanmak istenen bir milletin, bağımsızlığına yönelik tehditleri azim ve kararlılıkla bertaraf ettiği, bağımsızlığının ve hür iradesinin tescillendiği, bin yıldır üzerinde hür yaşadığı toprakları ebedi vatan haline getirdiği gün olduğunu kaydetti.

“NİCE BEDELLER ÖDENDİ”

Vali Kılıç, nice bedeller ödenerek ecdadın büyük fedakarlıkları ve cesaretiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ilelebet payidar kılmanın, bu cennet toprakları vatan kılan aziz şehitler ve kahraman gazilere olan borcun gereği olduğunu ifade etti.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Vali Erkan Kılıç’ın konuşmasının ardından okullar arasında düzenlenen Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrenciler ile ilimizi uluslararası ve ulusal müsabakalarda temsil etmiş ve derece almış sporculara ödülleri Bolu Valisi Erkan Kılıç, Garnizon Komutanı 2. Komando Tugayı Piyade Komando Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından takdim edildi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SERGİLENDİ ŞİİRLER OKUNDU

Ödüllerin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ‘Mehteran Gösterisi’ sunumu beğeniyle izlendi, akabinde şiirler okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi “Yedi Bölge Yedi Yöre” koreografisi sunumuyla büyük alkış aldı. Tören, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Halk Oyunları ve halk müziği topluluğunun hazırladığı Bolu, Mudurnu, Göynük yöresine ait halk oyunları gösterimi ile gençlik ve spor il müdürlüğü bolu yöresi halk oyunları gösterisiyle devam etti. 

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

Halk oyunları gösterileri ve şiirlerin okunmasının ardından Kent Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99’uncu yıldönümü Belediye Bandosu eşliğinde tören geçişi ile devam etti.

Bayraklar ve flamaların öncülüğündeki törene katılan okullar, öğrenciler, halk oyunları ekipleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri, askeri birlikler, Muharip Gaziler ve resmi kurumların motorize birliklerinden oluşan kortejlerin geçişi törene katılanlar tarafından coşkuyla izlendi.

Geçiş töreni sırasında vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla bu büyük coşkuyu yaşarken askerî birliklerden oluşan kortej ile Muharip gazilerimizin geçişi, törene katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.
Etiketler: bolu haberler