Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYINDA HER DÜŞÜNCE DİLE GETİRİLDİ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYINDA HER DÜŞÜNCE DİLE GETİRİLDİ
Farklı bağımlılıklarla mücadele eden kişilerin görüş ve önerilerinin alındığı, “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlendi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy,  Bolu İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Haluk Saygılı, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üy. Muhammed Emin Demirkol ve bağımlılıkla mücadele konusunda düşüncelerini paylaşacak davetliler katıldı. Program Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz’ün sunumuyla başladı.

“BEYİN FIRTINASI YAPMAK ÜZERE TOPARLANMIŞ BULUNUYORUZ”

Bolu Valisi Ahmet Ümit ise Bolu’daki kurumlar olarak bağımlılıkla mücadeleye karşı çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Tarihin en eski,  aynı zamanda en büyük problemlerinden birisinin insanımıza, memleketimize yansıması ekseni üzerinden, ‘Ben olsaydım şöyle mücadele ederdim’ mantığıyla bir beyin fırtınası yapmak üzere toparlanmış bulunuyoruz. Aslında konuyla ilgili olarak Valiliğimiz, Sağlık Müdürlüğümüz, emniyet, jandarma, sosyal hizmetler kısacası tüm ilgili kişi ve kurumlar elinden gelen gayreti sarf etmekte” dedi.

“ÖZELLİKLE SPORA YÖNLENDİRİYORUZ”

Bağımlılığın engellenmesi çerçevesinde sporun önemine dikkat çeken Ümit, “Biz aslımıza dönmediğimiz sürece, biz bu konularla hep beraber mücadele etmediğimiz sürece, toplumun hepsini mücadeleye katmadığımız sürece biz de başkaları gibi sıkıntıya kalmakla karşı karşıyayız. İnsanın aktivite içerisinde olması, bu konulara karşı en önemli silahlardan bir tanesi olsa gerek. Onun için tüm okullarımızın, her bir okulumuzun bağlı olduğu spor kulüpleri var. Özellikle spora yönlendiriyoruz. Spor en önemli en önemli engellerden bir tanesi, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara karşı” ifadelerini kullandı.

“FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ TAM ANLAMIYLA YAŞANACAK”

Çalıştaya katılan ve bağımlılıkla mücadele eden kişilerin düşüncelerini özgürce dile getirebileceğini belirterek, hiçbir söylemin kamuoyu paylaşılmayacağını aktaran Ümit, “Toplumumuzun içerisinden, değişik kademelerden davet edilmiş, değişik eğitim seviyelerinde, değişik toplum kademelerinde yaşayan, çalışan misafirlerimizsiniz. Burada bugün fikir özgürlüğü tam anlamıyla yaşanacak” şeklinde konuştu.

Vali Ümit’in konuşmasının akabinde çalıştay farklı görüşler alınmak üzere, basına kapalı olarak devam etti.

Etiketler: bolu haberler