Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

B SINIFI EHLİYET ALACAKLARIN DİKKATİNE

B SINIFI EHLİYET ALACAKLARIN DİKKATİNE
2023 yılında ehliyette kurs, harç ve sınav bedelleri belli oldu. Ehliyet almanın maliyeti arttı. Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor. Kurs ücretleri ise illere göre farklılık gösterebiliyor.

HABER: ASLI AKIŞ

Yeni yılda gelen zamla birlikte ehliyet almak isteyenler fazla ücret ödeyecek. Sınav ve harç bedellerine sürücü kursunun eğitim ücreti de eklenince, ehliyet almak için yaklaşık 9 bin 500 TL’den fazla ücreti gözden çıkarmak gerekecek.

2022’de 130 lira yazılı sınav harcı, yazılı sınavı geçtikten sonra 160 lira direksiyon sınav harcı ödeniyor ve eğitimlere başlanıyor. Kurs ücreti 5 bin 252 lira.

2023 yılında B sınıfı ehliyet harcı ise bin 116 lira 90 kuruştan 2 bin 490 lira 77 kuruşa yükselecek. Yani B sınıfı bir ehliyetin maliyeti 9 bin 500TL'nin üzerine çıkacak.

“EHLİYET FİYATLARI İLLERE GÖRE DEĞİŞKENLİK GÖSTERTİYOR”

Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, ehliyet fiyatlarının illere göre değişkenlik gösterdiğine dikkat çekerek;  “2023 yılı için Valilik’te bir toplantı yapıldı ve Bolu’nun ehliyet fiyatı belli oldu. Tabi ehliyet fiyatları artık illerin kendi içerisinde değişkenlik göstererek belli olmaya devam ediyor. 2023 için örnek vermek gerekirse İstanbul’da 7 bin TL olan otomobil ücreti, Ankara’da 6 bin 500 olabiliyor ya da Sakarya’da 6 bin 800 TL olabiliyor. Bolu için ise otomobil fiyatı üzerinden yürüdüğünden 6 bin TL olarak belirlendi.” şeklinde konuştu.

“VALİLİK MAKAMINDA TOPLANTI YAPILIYOR”

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya dair de bilgi veren Gülen; “Sayın Valimizin başkanlığında, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi ve sürücü kurslarından da bir temsilcilerin de aralarında bulunduğu Valilik makamında bir toplantı gerçekleşiyor. Toplantıda il için alınacak fiyat belirlemesi yapılıyor. Bu yıl Sayın Valimiz sadece sürücü kursları için diğer kurs sahipleri de katılabilir şeklinde bizleri de davet etti. Bizler de o toplantıdaydık. Kendi adıma ve diğer kurslar adına tekrardan Sayın Valimize buradan teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

B SINIFI EHLİYET ÜCRET, HARÇ VE SINAV BEDELİ ARTIŞLARI NE KADAR?

2022 yılında B sınıfı ehliyete ödenen ücret ile 2023 yılı için belirlenen fiyatların değerlendirmesini yapan Burak Gülen;  “2022 yılı içerisinde otomobil ehliyeti almak isteyen sürücü adayları kurslara başvurdukları zaman Bolu’da B sınıfı için 3 bin 500 TL bir kurs ücreti, bir yazılı sınav için 130 TL, direksiyon sınavına girebilmek için de 160 TL gibi bir ücret ödüyorlardı. Tüm bu işlemler bittikten sonra ehliyeti bastırma aşamasında, kart ücreti olarak 345 TL, harç ücreti olarak da bin 116,90 TL bir ücret ödüyorlardı. 2022 yılında ehliyet alan bir kimse genel olarak 5 bin 252 TL gibi bir harcaması oluyordu. 2023 yılı ile ilgili fiyatların bir kısmı belirlendi, bir kısmı henüz belirlenmedi. Ona da şöyle bakacak olursak, otomobil ücreti şu an Bolu için 6 bin TL olarak ücretlendirildi, yazılı sınav ücreti henüz belli değil ben bir 200 TL olarak bir rakam yazdım, direksiyon sınav ücreti henüz belli değil ona da bir 300 TL yazdım, kart ücreti henüz belli değil ona 500 TL gibi bir rakam yazdım. Harç belli oldu, vergi harç ve cezalara yüzde 22, 93 şeklinde bir zam geldi, 2 bin 490 TL oldu otomobilin harç ücreti. Bolu için yuvarlak bir rakam çıkartmak gerekirse 9 bin 490 TL bir ücret çıkacaktır.” İfadelerini kullandı.

“ARALIK AYI KAYITLARI DOLDU”

Gülen, 2022 Aralık ayı için kayıtların dolduğuna işaret ederek,  “Aralık ayının 10’u itibari ile Bolu için ve tüm Türkiye için sistem tarafından kapatıldı ve 10 Aralık’tan sonra kayıt olacak sürücü adayları direkt Ocak grubuna dâhil olacağı için 2023 üzerinden ücretlendirilecekler ve Ocak grubuna dahil olup işlemleri de Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek.” diye konuştu.
Etiketler: bolu haberler