Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AZERBAYCAN BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

AZERBAYCAN BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ
Bolu Belediyesi tarafından Türkiye’nin Azerbaycan ile dayanışmasını göstermek amacıyla şehrin en yüksek yeri olan Hisar Tepesi’ndeki bayrak direğine dev Azerbaycan bayrağı asıldı.

Ermenistan’ın saldırıları karşısında dost ve kardeş Azerbaycan halkına birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı vermek için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehrin en yüksek yeri olan Hisar Tepesi’ne Azerbaycan bayrağı asılması talimatı verdi.

Başkan Özcan’ın talimatı üzerine belediye ekipleri, harekete geçerek, kardeş ülke Azerbaycan’ın bayrağını göndere çekti. 40 metre yüksekliğindeki direğe asılan ve şehrin birçok noktasından da görülen 7×14 metre büyüklüğündeki Azerbaycan bayrağı rüzgarla birlikte dalgalanırken,  Bolulu vatandaşlardan da büyük destek gördü.

Bolu Belediye Başkanlık Sözcüsü Rasim Özdemir,  konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet, iki devlet olduğunu vurgulayarak, “Mustafa Kemal’in bir sözü var: Zaruri olmadıkça savaş bir cinayettir. Ama aynı Mustafa Kemal Atatürk yine şöyle demiştir; Türk milleti İstiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır! Azerbaycan Türk’tür ve İstiklalsiz yaşayamaz. Karabağ Türk’ün yurdudur. Ermenistan hangi cesaretle saldırıya geçiyor, kimlere güveniyor, arkasında kimler var malumunuz. Ama unuttukları ya da hesap edemedikleri bir şey var: Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği… Türkiye ve Azerbaycan tek millet, iki devlettir. Azerbaycan’dan bağımsız bir Türkiye, Türkiye’den bağımsız bir Azerbaycan düşünülemez. Bayraklar da bağımsızlığın ve birliğin sembolüdür.  İşte bu yüzden Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın talimatıyla Azerbaycan bayrağını Bolu’muzun en yüksek tepesinde dalgalandırdık. Can Azerbaycan’ın şanlı bayrağı birkaç gün boyunca dalgalanmaya devam edecek” şeklinde konuştu.