Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AYI MI GEYİK Mİ DERKEN GEYİKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

AYI MI GEYİK Mİ DERKEN GEYİKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Son yıllarda Türkiye'nin şehirleri adeta simge heykel yarışına girmiş durumda. Her şehir, kentin simgesi olabilecek ne varsa onun heykelini yaptırıp dikkat çekmeye ve kentin turizmine katkı koymaya çalışıyor.

Haber: Aslı AKIŞ

Son olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla  Demokrasi Meydanı’nda yapılan çevre düzenlemesinin ardından geyik heykelleri de yerini aldı. Ayı heykeli tartışmalara yol açınca bu kez kızıl geyik heykeli demokrasi meydanına yerleştirildi.

Geçtiğimiz aylarda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ayı heykelini iptal ettiklerini belirterek “Ayı heykelini yapmaktan vazgeçtik. Kızıl geyik heykeli yapacağız" demişti ve dediğini de yaptı.

Turizm kenti olan ilimizde, bu bölgede yaşayan yabani hayvan türlerinin heykellerini yaparak gelen turistlere gösterme amaçları olduğunu da belirten Başkan Özcan aynı zamanda karaca, kurt, manda gibi diğer hayvanların da çeşitli noktalara heykellerini yapacaklarını söylemiş ayı heykeline Boluluların sıcak bakmaması görüşüne saygı duyarak geri adım atmıştı.

Bakalım kızıl geyik konusunda vatandaşların yorumu ne olacak?

Etiketler: bolu haberler