Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AVRUPALI ÖĞRENCİLER BOLU'YA HAYRAN KALDI

AVRUPALI ÖĞRENCİLER BOLU'YA HAYRAN KALDI
Erasmus + KA1 Gençlik Değişim Programı çerçevesinde hayata geçirilen ‘Plastik Yaşamlar’ Projesi, Bolu'da düzenlenen farklı etkinliklerle tamamlandı. Proje kapsamında 5 farklı ülkeden 35 Avrupalı öğrenci Bolu'da ağırlandı.

Bolu Bağışçılar Vakfı'nın hibe desteği verdiği proje ile dünyada artan tüketimin en büyük çevresel sorunlarından biri olan plastik kullanımına dikkat çekmek ve plastik sorunu hakkında kültürlerarası öğrenmeyi geliştirmek amaçlanıyor.

BAİBÜ Öğretim Üyesi Dr. Yasin Aydın'ın proje koordinatörlüğünde 1 hafta boyunca Bolu'da ağırlanan 35 Avrupalı öğrenci, plastik kullanımının çevreye verdiği zararı anlatan farklı etkinliklere katıldı. Bolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı bulan Avrupalı öğrenciler, Bolu'ya adeta hayran kaldı.

Proje hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Yasin Aydın, etkinliklerle dolu çok verimli bir hafta geçirdiklerini belirterek proje hakkında bilgiler verdi.

Aydın “Plastik Yaşamlar Projesi'ne Türkiye de dahil olmak üzere, İspanya, İtalya, Estonya ve Litvanya'dan yaklaşık 35 öğrenci katıldı. 9-16 Haziran'da Bolu'da gerçekleştirilen proje etkinlikleriyle özellikle plastiklerin insanların günlük hayatını nasıl etkilediğini, plastiklerin ne kadar büyük çevresel sorunlar oluşturduğunu öğrencilerimize anlatma fırsatı bulduk. Bunun yanında plastiklerin yerine kullanılabilecek alternatifler hakkında farkındalık da yaratmak istedik. Projemizin en önemli amaçlarından biri de plastik sorunu hakkında kültürlerarası öğrenmeyi teşvik etmekti. Buraya gelen Avrupalı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladığımızı düşünüyorum. Türk kültürünün sıcaklığını bu proje sayesinde tanımış oldular. Bolu'nun tarihsel ve doğal güzelliklerin gördüler.  Avrupalı öğrenciler Bolu'ya gerçekten hayran kaldı. Projeye destek olan Bolu Bağışçılar Vakfı'na çok teşekkür ederim. Umarım Bolu'da bu tür projelerin sayısı artar” dedi.

Etiketler: bolu haberler