Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AVM'LERE GİRİŞTE HES KODU ZORUNLU OLACAK

AVM'LERE GİRİŞTE HES KODU ZORUNLU OLACAK
1 Aralık 2020'den itibaren alışveriş merkezlerine (AVM) girişte HES kodu sorgulaması zorunlu olacak. Yeni alınan tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, "AVM girişlerinde HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması yapılacak" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. 4 saat süren toplantı sonrası kamera karşısına çıkan Erdoğan, “Dünyanın her yerinde daha önce görülmedik düzeyde bir tırmanışa geçen salgın maalesef ülkemizde de etkili oluyor” dedi.

Vaka sayılarının 30 bine dayadığına değinen Erdoğan, “Hepimizin çok daha dikkatli ve sabırlı davranması gerektiğini gösteriyor. Sıkıntıları asgariye indirmek için her tülü gayreti gösteriyoruz. Salgının olumsuz etkisini azaltmak için şu aşamada insan hareketliliğini en az indirmeyi amaçlayan bu tür tedbirler dışında bir çare bulunmuyor” diye konuştu.

AVM VE SEMT PAZARLARI İÇİN MÜŞTERİ SAYISI KURULLAR TARAFINDAN BELİRLENECEK

Her AVM ve semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısının İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararı ile ayrı ayrı belirlenecek. Ayrıca AVM'lerde ve semt pazarlarında daha önceki genelgelerde belirlenen kuralları/alınan tedbirleri takip etmekle sorumlu AVM Kovid­-19 sorumlusu ve pazaryeri yöneticileri ile zabıta/kolluk birimleriyle denetimlerin eksiksiz yapılacak.

AVM'LERE ÇALIŞANLAR VE MÜŞTERİLER HES KODU İLE ALINACAK

AVM'lere girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilmesi ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan çalışan veya müşterinin AVM'ye kabul edilmesinin sağlanacak.
Etiketler: bolu haberler