Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AV YASAĞI BİTTİ BALIK TEZGAHLARI HAMSİ VE PALAMUTLA ŞENLENDİ

AV YASAĞI BİTTİ BALIK TEZGAHLARI HAMSİ VE PALAMUTLA ŞENLENDİ
Bolu’da, av yasağının bitmesiyle balık tezgahları vatandaşların özlemle beklediği hamsi ve palamutlarla şenlendi.

Edinilen bilgiye göre, 1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde balık avı yasağını kalkmasıyla “vira bismillah” diyen balıkçılar ilk avlarını tezgahlarda sergilemeye başladı. Vatandaşların özlemle beklediği hamsi, palamut, istavrit gibi balıklar en taze halleriyle tezgahları süsledi. Sezonun ilk gününde 100 liradan satışa çıkan hamsinin fiyatı 70 liraya kadar düştü. Balıkçıların bol olmasını beklediği palamutun fiyatı ise 75 lira oldu.

 “PALAMUTUN BİR YERDEN PATLAMASINI BEKLİYORUZ”

Uzun yıllardır balıkçılık yapan Hakan Yıldız, “Av yasağı bitti ama biz istediğimizi bulamadık. Palamuttan umutluyduk. Palamut istediğimiz ölçülerde de fiyatlarda da değil. İnşallah ileride olacak diye bekliyoruz. Ama şuan için vatandaşın da beklediği doğrultuda bir şey yok. Palamut biryerden de patlayabilir. Biz de ondan umutluyuz. İnşallah bol olur da vatandaş da yer, biz de sebepleniriz” şeklinde konuştu.

“HAMSİ 50 LİRAYA KADAR DÜŞER”

Hamsinin 50 liraya kadar düşebileceğini belirten Yıldız, “Hamside sezonu 100 liradan açtık. Bugün 70 liraya düştü. İleride de düşeceğini bekliyoruz. Ama hamsiler kalite olarak güzel. Fiyatı  biraz yüksek. Havalar da sıcak. Bizim de satışlarımız istediğimiz gibi değil. Geçen seneki gibi hamsinin fiyatı çok da aşağıları görmez. Çünkü masraflarımız fazlalaştı. 40-50 liraya hamsi yiyebilirsek bu sene ucuz diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN TALEBİ DÜŞÜK”

Yıldız, Vatandaşların talebinin düşük olduğunu  da ifade ederek; “Vatandaşın talebi fiyatlardan dolayı düşük. Hava da sıcak. Vatandaşta hava soğusun, balık lezzetlensin düşüncesi var. O yüzden satışlar düşük seyreder. Bu ayın sonunda işlerimiz canlanmaya başlar. Ondan sonra balık da olursa iyi oluruz” dedi.