Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Atatürk’ün cenazesinin Çankaya’dan Anıtkabir’e götürüleceğinin haberini aldım”

“Atatürk’ün cenazesinin Çankaya’dan Anıtkabir’e götürüleceğinin haberini aldım”
Bolu’nun Pelitözüköyü’nde yaşayan 90 yaşındaki Necati Kaba 1953 yılında Atatürk Orman Çiftliği’nde 2 sene askerlik yaptığını söyleyerek “Atatürk’ün cenazenin Çankaya’dan Anıtkabir’e götürüleceğinin haberini aldım”dedi
Haber: S.Sevgül Kaba
Bolu’da 90 yaşında olan Necati Kaba 1953 yılında acemi birliğini Van/Erciş’te yaptığını belirterek usta birliğini ise 2 sene Atatürk Orman Çiftliğinde yaptığını söyledi. Necati Kaba “20 yaşında gittim askere. Benim zamanımda 2 buçuk sene askerlik yapılırdı. Ben 2 senesini Atatürk Orman Çiftliğinde jandarma olarak görev yaptım. Çiftliğin kapısında nöbet tutum sivilleri içeri almazdım” dedi. O yıllar da çiftliğin çok farklı olduğuna değinen Necati Kaba “ Atatürk Orman Çiftliğinde şimdi olduğu gibi çok fazla bina yoktu. Her yer ormandı. Çiftlikte hayvanat bahçesi, havuz ve fabrika vardı. hayvanat bahçesinde kurt, tilki, çakal, ayı, domuz gibi hayvanlar vardı. Arazilere buğday ekilirdi. Orada ki ürünleri de askerler yerdi” dedi.
“Atatürk’ün cenazesinin Çankaya’dan Anıtkabir’e götürüleceğinin haberini aldım”
Necati Kaba “ Atatürk Orman Çiftliği’nin karakollarında jandarma olarak görev yaptım. Çankaya ile çiftlik arası çok uzaktı. Nöbet tutarken Atatürk’ün cenazesinin Çankaya’dan Anıtkabir’e götürüleceğinin haberini aldım. Karakolda görevde olduğum için ben gidemedim” dedi.