Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Atakent'in bitiş tarihi belli oldu

Atakent'in bitiş tarihi belli oldu
Dağkent’te yapılacak Atakent hakkında detaylı bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projenin 2023 senesi içerinde bitirileceğini ve binaların ödemesi için kredi kolaylığı sunulacağını açıkladı.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Dağkent mevkiinde yapılacak, Gölköy manzaralı “Atakent” için basın toplantısı düzenlendi. Konutların biteceği tarihi, ödeme planını, konumunu ve sağlamlığını detaylı bir şekilde anlatan Başkan Özcan, 404 konutun noter huzurunda kura yöntemiyle sahiplerinin belirleneceğini de duyurdu. Özcan, Atakent’in bitişi için de tarih verdi.

“EKİM AYI İÇERİSİNDE BURANIN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Temel atma tarihini de açıklayan Özcan, binaları hangi koşullardaki vatandaşlara vereceklerini de “Allah nasip ederse Ekim ayı içerisinde buranın temelini atacağız. Yine Allah nasip ederse, çok büyük bir şey olmazsa, 2023 yılının yani yaklaşık 18 sürecek, 18 ay içerisinde bu konutları yapmayı ve vatandaşımıza teslim etmeyi umut ediyoruz. Hatta vaat ediyoruz. Kullanılacak malzemeler de görsellerdeki gibi olacak. İyiyi gösterip vatandaşımıza kötüyü vermeyeceğiz. Bu konuda iddialı bir şey söylüyoruz. Yaparsak ki yapacağız somut adımlarımızı attık, en güzel şekilde olmasını istiyoruz. Vatandaşımız soruyor, ‘Bunlar lüks olmuş, lüks görünüyor’ diyor. ‘Acaba zenginler mi alacak’ diyor. Yok kardeşim böyle bir dert. Dar gelirli, konutu olmayan vatandaş bizim hedefimiz ve Bolu’da oturan vatandaş. Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşı. Bolu’da en az 1 yıldır oturuyor olacak. Ana kriterimiz bu diğer kriterleri belirleyeceğiz. TOKİ, TÜİK’in belirlediği rakamlarla 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırını üst sınır olarak kabul ediyor. Muhtemelen biz de aynısını uygulayacağız” dedi.

“KİMSENİN BURADA DEPREMLE İLGİLİ BİR KUŞKUSU OLMASIN”

Binaların yüksek olmasının sebebini açıklayan ve depreme karşı tüm önlemlerin alınacağını belirten Özcan, “Bolu’nun en sağlam zeminlerinden bir tanesinin üzerine oturacak burası. Burada ne yaptık biz? Daha kısa konutlar yapabilirdik. Ama 6 blok yerine 9 blok, 10 blok yapardık. O zaman da nefes alacak hal kalmazdı. Sovyet rejimindeki binalara benzerdi. Bakın 25 dönümlük alanda iş yerleri dâhil kullandığımız alan konutlar için 7 bin metrekare. Yoğun yapılaşmanın olduğu, yoğun binaların olduğu bir yer olmasın diye katı yükselttik. Katı yükselttiniz, gerekli tedbirleri aldınız mı? Hiç kuşkunuz olmasın. Zaten yeni statik yönetmeliğine uygun olarak yapılacak. Yeni statik yönetmeliği dünyanın en iyi yönetmeliklerinden bir tanesi. Kimsenin burada depremle ilgili bir kuşkusu olmasın. Bolu’nun en sağlam binaları olacak” şeklinde konuştu.

 “DAİRENİN YÜZDE 15’İNİ GEÇMEYECEK BİR PEŞİNAT İSTEYECEĞİZ”

Binaların ödemesine dair süreci de aktaran Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi burada 18 ay boyunca vatandaşımızdan tek isteyeceğimiz, kuralar çekildi, sahipleri belli oldu. Bunlara belli bir süre vereceğiz. 3 ay, 6 ay. Binanın yani kendisine çıkan dairenin yüzde 15’ini geçmeyecek kadar bir peşinat isteyeceğiz. Sonra 18 boyunca para istemeyeceğiz. Kredi kullanacak tabi birçoğu, dairelerine oturmadan kredi ödemeye başlamayacaklar. Krediyi nasıl yapacağız. Seçenekli olarak sunacağız. Bir banka ile anlaşıp. Tabi oranlar da şimdikine göre düşük olacak. 60 ay, 90 ay, 120 ay… Mesela geçen ay bir hesaplama yaptırdım. 120 ay için 200 bin lira kredi kullanırsan sabit, 3 bin 600 lira ödersin 10 yıl boyunca diyor. Biz buna olmaz dedik.  Biz de şunu dedik. Düşük taksitle başlayalım, yıllar içerisinde gelir durumundaki artışa göre artsın. Hani 3 bin 600’den başlamasın, 2 bin liradan başladın. Bittiğinde 10 sene sonra 5 bin lira olarak bitsin. Çünkü arkadaşlar, bugün asgari ücret 2 bin 825 lira, ekonomistlerin hesabına göre 2031 yılında asgari ücret 8 bin liranın üzerinde olacak. Yani o avantajımızı da sağlayacağız vatandaşımıza.”