Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Aşı ikna timleri kuruluyor

Aşı ikna timleri kuruluyor
Sağlık Bakanlığı, sırası gelmesine rağmen aşı olmak istemeyenlerin ikna edilmesi için ekip kuracak. Aile hekimlerinin koordinesindeki çalışmalarda aşı olmama nedenleri sorulacak ve aşının etkinliğiyle ilgili bilgi verilmesi sağlanacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları aşı yaptırmaya ikna etmek amacıyla evlere yönelik aşılama ekipleri oluşturacaklarını belirterek; “Haziran sonuna kadar 40 yaş üstü herkesi aşılamayı hedefliyoruz. Şu anda Sinovac, BioNTech ve Sputnik dahil aşı diplomasisini hızlandırdık. Toplumsal bağışıklığı arttırmak amacıyla yerli aşı çalışmalarında da son aşamaya geldik. Alınan tedbirlerle birlikte haziran ayında vaka ve ölüm sayılarında gözle görülür gerileme bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürlüklerinden aile hekimlerine gönderilen yazıda, aşı sırası gelmiş ve aşı olmayan vatandaşlar ile iletişim kurulması istendi.

AŞI YAPTIRANLARIN ORANININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

İletişime geçilen vatandaşlara aşı yaptırmama nedeni sorulacak. Ardından aşı konusunda çekincesi olanlara aşının faydaları, virüs üzerindeki etkinliği konusunda bilgi verilecek ve aşı olmaları konusunda tavsiyelerde bulunulacak. Bu çalışma ile birlikte toplumda aşı yaptıranların oranının artırılması hedefleniyor. Aşılamada şuan 60 yaş üzeri vatandaşların eşleriyle birlikte aşılanma çalışmaları devam ediyor.

AŞI OLAN SAYISI 19 MİLYONU GEÇTİ

Türkiye’de birinci doz uygulanan kişi sayısı 11 milyon geçerken, ikinci doz uygulanan kişi sayısı da 8 milyona yaklaştı. Toplamda aşı olan sayısı 19 milyonu geçti.

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde; “Bu dönemde 65 yaş üstü aşılanan vatandaş oranı yüzde 76,4. Yani yüzde 100 aşılanamadı. Halen yüzde 23,6 oranında 65 yaş üstü vatandaşımız tanımlandığı halde aşısını yaptırmış durumda değil. Sağlık çalışanlarında aşılama oranı yüzde 86.” açıklamasında bulunmuştu.