Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN KRİTİK TARİH BELLİ OLDU

ASGARİ ÜCRET İÇİN KRİTİK TARİH BELLİ OLDU
Asgari ücret 2023 ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesi için şu ana kadar iki toplantı yapıldı. 3. Toplantının da gerçekleştirileceği duyurulan asgari ücret 3. toplantı tarihi de açıklandı. Peki, yeni toplantı ne zaman, 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ile ilgili açıklamasında “Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız” dedi.

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ilişkin, “Asgari ücret önemli bir kurumdur. Yapılan eleştirileri inceliyorum. Asgari ücret diğer ücretle çalışanların da ücretlerinin yukarı tırmanmasını sağlar. İnanıyorum ki bugünkü toplantıdan belli bir uzlaşma sağlayarak, asgari ücretliyi rahatlatacak bir ücrette anlaşma sağlayacağız. Bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım. Bu defa da geniş bir uzlaşma ile bunu yapacağımıza inanıyorum. Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari Ücret toplantısının ilki 7 Aralık’ta düzenlendi. İkinci toplantı ise 14 Aralık’ta tamamlandı. Üçüncü toplantının tarihi açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 20 Aralık Salı günü saat 14.00’te toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplanılacak.

ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ilk toplantısında açıklanan araştırma sonuçları ”İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu” denildi.