Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Arzu Aydın KYK yurdunu ziyaret etti

Arzu Aydın KYK yurdunu ziyaret etti
AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, yapımı yeni eğitim-öğretim yılına yetişen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) binasında incelemede bulundu.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi içerisindeki kampüs alanında inşaatı biten binada incelemelerde bulunarak KYK İl Müdürü Şerafettin Çilkara ve yurt müdürü Aynur Gökçek’ten bilgi alan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, söz konusu kız öğrenci yurdunun 2802 öğrenci kapasiteli olacağını söyledi.

Yurdun inşa sürecinin hızlı bir şekilde biterek yeni yıla yetiştirildiğini söyleyen Aydın, şöyle konuştu:

"Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, öğrenci bakımından hızlı bir gelişim gösteriyor. Şu anda 30.000’in üzerinde öğrencimiz bulunuyor. İnşallah hedefimiz 50.000 öğrenciye ulaşmak. Dolayısıyla üniversitemizin öğrenci sayısı hızla artarken temel sorunlarımızdan bir tanesi de öğrencilerimizi barındıracak ortamların oluşması. Devletimizin yaptığı yatırımlarla birlikte Bolu’muzda öğrencilerimizin barınma ihtiyacı büyük oranda çözülmüş vaziyette. Son olarak bu yıl itibariyle hizmete giren 2802 kişilik kız öğrenci yurdumuzla birlikte artık Tabiatımızın Kalbi Bolu’muzda eğitim gören neredeyse hiçbir öğrencimizin barınma sorunu kalmadı. Bolu’muza bu yatırımın kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı’mıza, teşekkür ediyorum. Hızlı bir organizasyonla öğrencilerimizin açıkta kalmaması adına emek veren KYK İl Müdürümüze ve değerli personeline de şükranlarımı sunuyorum."