Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ARI KOLONİLERİ SEZONA GÜÇLÜ GİRİYOR

ARI KOLONİLERİ SEZONA GÜÇLÜ GİRİYOR
2022 üretim sezonunda bal arılarının ilkbahara güçlü bir şekilde girebilmesi amacıyla; Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteği ve İl Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ce Bolu ilimiz arıcılarına 54 ton şeker sübvanse fiyatla AKS (Arıcılık Kayıt Sistemi) kayıtlı arıcılarımıza dağıtıldı.

Dağıtım törenine, İl Müdürü İzzet Murat, İl Müdür Yardımcısı Fahri Tetik, Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail Ünalan, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Faruk Akyürek ve arı yetiştiricileri katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat; "Bolu İlimizde Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı 322 arıcımızın, yaklaşık aktif olan 17.000 kovanı için Bakanlığımıza bağlı Türkşekerden temin edilen 106 ton şeker İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde dağıtıldı. İlimiz yaz sezonunun kısa sürmesi ve üreticilerimizin yaşadığı girdi maliyeti yükseklikleri ile birlikte, bal arılarımızın üretim sezonuna güçlü girebilmeleri ve verimli bir sezonu adına önem arz etmektedir.  Bakanlığımızın yürütmüş olduğu bu çalışma arıcılarımıza ve arılarımıza pozitif yansıyacak olup yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail Ünalan; "Devletimiz arı yetiştiricilerimiz adına önemli bir destek sağlamıştır. Şeker desteği Bolu arıcılığına önemli bir katkı sağlayarak verimliliğe olumlu yansıyacaktır. Emeği geçenlere, yetiştiriciler adına teşekkür ediyorum. Mevsim koşullarımızda uygun olursa sezonumuz oldukça iyi geçecektir" ifadelerinde bulundu.

 

Etiketler: bolu haberler