Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ARÇELİK GELECEĞİN ŞEFLERİNİ YETİŞTİRİYOR

ARÇELİK GELECEĞİN ŞEFLERİNİ YETİŞTİRİYOR
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğinde başlattığı “The Kitchen, Geleceğin Şeflerini Yetiştiriyor” projesi kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinden oluşan ilk öğrenci grubu eğitimlerini tamamladı.


 Arçelik’in deneyim mutfağı The Kitchen’da şef adayları geleceğin teknolojileri ile yeteneklerini geliştiriyor ve uluslararası gastronomi trendlerini öğreniyor. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliği ile yürütülen proje kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinden oluşan ilk öğrenci grubu eğitimlerini tamamladı. Arçelik’in deneyim mutfağı The Kitchen proje ile Türk yemek kültüründe önemli yeri olan Bolu’dan uluslararası ölçekte başarılı şefler yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

The Kitchen, Geleceğin Şeflerini Yetiştiriyor" projesi kapsamında, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 10 öğrenci 4 günlük bir programa alındı. Program kapsamında öğrencilere; sürdürülebilirlikten, doğal ve sağlıklı yaşama, temel mutfak tekniklerinden uluslararası gastronomi trendlerine, mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak konularda eğitimler verildi. Programın sonunda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör yardımcıları Prof Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr Aydın Him, Prof. Dr. Mustafa Yaman, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit Köse, Arçelik Pişirici Cihazlar Direktörü Alp Karahasanoğlu ile The Kitchen şeflerinin jüriliğini yaptığı bir yarışma düzenlendi.

ZEYNEP AYDEMİR VE ALEYNA PEKTAŞ FİNALİST SEÇİLDİ

Şef adayları, kapalı kutulardan çıkan ürünlerle başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir menü hazırladılar. Sunum, eğitime uygunluk, hijyen, mutfak duruşu, renk, tat, kombinasyonu ve yaratıcılığın değerlendirildiği yarışmada, Zeynep Aydemir ve Aleyna Pektaş vejetaryen menüleriyle finalist seçildi.

ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞMA HAKKINI KAZANDILAR

Finalistler, The Kitchen’daki etkinliklerde yardımcı şef olarak görev alabilme imkanını elde etti. Ayrıca, bu yıl yapılacak diğer eğitim programlarında finale kalan şef adaylarıyla şampiyonluk için yarışma hakkını kazandılar.

50 ÖĞRENCİ EĞİTİME ALINACAK

Her öğretim yılında The Kitchen’da toplam 4 programda 50 öğrenci eğitime alınacak. Her eğitim programı sonunda 2 finalist seçilerek yıl sonunda 2 şampiyon belirlenecek. Öğrencilerin program boyunca geliştirdikleri tarifler bir kitapta toplanarak, tariflerden Kitchen’daki pişirme ve deneyimleme etkinliklerinde faydalanılacak.

KARİYER FIRSATI YARATIYOR

Arçelik’in deneyim mutfağı The Kitchen, bu proje ile öğrencilere okulda teorik olarak aldıkları eğitimi uygulama, en yeni teknolojiye sahip mutfak ekipmanlarını deneyimleme imkanı sunuyor. Okul müfredatında olmayan ve Arçelik’in sahiplendiği gıdaya saygı, sıfır atık gibi vizyonlar da öğrencilere anlatılarak geleceğin şeflerinin doğanın korunması ve israfa karşı farkındalıkları artırılmaya çalışılıyor. Programlarda ortaya çıkan yaratıcı fikirlerin ürüne dönüştürülmesi ve profesyonel şeflerle çalışma ortamı oluşturularak kariyer fırsatı yaratmaları da hedefleniyor.

Arçelik, mutfak deneyim merkezi The Kitchen’ı 2019 yılında Pişirici Cihazlar İşletmesi’nin bulunduğu Bolu’da hayata geçirdi. The Kitchen’da, Arçelik’in yenilikçi teknolojilerinin deneyimleme imkanı sağlanırken; kullanıcı, şef geri bildirimleri ve müşteri iç görülerinden yola çıkılarak yeni ürün fikirleri geliştiriliyor, mevcut ürünlerde de düzenlemelere gidilerek geleceğin mutfak teknolojileri tasarlanıyor.