Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ARA TATİLİNİ VERİMLİ GEÇİRMENİN YOLLARI

ARA TATİLİNİ VERİMLİ GEÇİRMENİN YOLLARI
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Elif Saraç, arar tatilini verimli geçirmek için önerilerde bulundu. Saraç; “Çocukların vakitlerini verimli geçirmeleri için Sanatla, sporla ve doğayla buluşması sağlanabilir. Sinemaya veya tiyatroya giderek, açık havada aktiviteler planlanabilir” dedi.

Haber: Aslı Akış

Tatil dönemlerini stressiz ve eğlenerek geçirmek, öğrencinin eğitim motivasyonunu artırmaya yardımcı olmak için ailelere önemli görevler düştüğünü ifade eden Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Elif Saraç, aile içi iletişimi artırmak için tatilin faydalı olacağını vurguladı.

“VELİLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Tatil dönemlerinin anne ve babanın çocuklarıyla iletişimlerinin gelişimini artırmak, güçlendirmek açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirten Psikoloğ Elif Saraç; “Öğrencilerimiz bir haftalık bir ara tatile girecekler ve bu tatil onları dinlendirmek açısından yararlı olacaktır. Eğer etkin bir şekilde planlanırsa öğrencilerimiz için bir fırsata dönüştürülebilir. Bu nedenle velilerimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Çalışan anne babaların eğer mümkünse bu dönemde izinlerini kullanmaları aile içi iletişimi artırma açısından da faydalı olacaktır.

“AKTİVİTELER PLANLAMAK MOTİVASYONLARI İÇİN ÖNEMLİ”

Çocukların vakitlerini verimli geçirmeleri için uygun ortamlar hazırlanabilir. Sanatla, sporla ve doğayla buluşması sağlanabilir. Sinemaya veya tiyatroya gitmek, açık havada aktiviteler planlamak, spora teşvik etmek çocuklarımızın tatil dönüşündeki motivasyonları için önemlidir” ifadelerini kullandı.

“KİTAP OKUMAYI HER ZAMAN ÖNERİYORUZ”

Ara tatilin amacının sadece ödev yapmak olmadığının altını çizen Psikoloğ Elif Saraç; “Anne babalar tatilde ders yapmaları için çocuklarını sürekli zorlamamalılar. Tatil demek sadece ders çalışmak değildir. Sadece ders çalışmakla geçirilen bir tatil deşarj olmayı ve dinlenmeyi engeller. Kitap okumayı her zaman öneriyoruz. Bunun sadece tatil döneminde sıkıştırılması doğru değil. Tabi ki çocuklarımıza bunu sadece önermekle kalmayıp onlarla birlikte onlara örnek olacak şekilde birlikte okunabilir. Sınav sürecinde olan öğrencilerimiz de eksiklerini tamamlamak, tekrarlar yapmak açısından bu tatili verimli geçirebilirler” şeklinde konuştu.