Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Anne-babalar bu haber size

Anne-babalar bu haber size
Team14 Activity’de, alanında uzman antrenörlerin verdiği hareket eğitimi ile çocukların erken yaşta motor özellikleri geliştirilerek; cimnastik, bale, dans, yoga, zumba gibi branşlarla da çocuklara spor bilinci kazandırılıyor.


Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da, küçük yaş grubu çocukların fiziksel gelişimini güçlendirmek, yapılan aktivite ve oyunlarla çocukların eğlenirken spor yapmalarını sağlamak amacıyla faaliyet veren Team14 Acvitivy, uzman antrenörleri ile tüm aileler ve çocukları bekliyor.

Fiziksel gelişim sürecinin erken yaşlarda daha hızlı olması nedeniyle her yaş grubu çocuklar için farklı antrenman programlarının yer aldığı aktivite merkezinde, çocuklar bir yandan oyun oynarken diğer yandan da “hareket eğitimi” ile motor özelliklerini geliştiriyor.

Hamit ve Evin Ergün Özdamar çifti tarafından faaliyete geçirilen Team14 Activity’de, küçük yaş grubu çocuklara hareket eğitiminin yanında, Kids Zumba, cimnastik, satranç, halk oyunları, zeka oyunları, bale ve dans eğitimi de veriliyor.

Team14 Activity İşletmeci ve Antrenörü Hamit Özdamar, çocukların erken yaşta hareket eğitimi verilmesinin önemine değinerek, “Hareket eğitimi; özellikle son zamanlarda öne çıkan, küçük yaş çocuklarda denge, koordinasyon, sıçrama gibi motorik özelliklerin gelişimi için tasarlanan bir program. Türkiye genelinde var ama Bolu’da, 1-2 senedir yapıyoruz. Ben, beden eğitimi öğretmeniyim. İşi biraz daha profesyonel hale getirmek istedik. 1,5 yaşından başlayarak 14 yaş çocuklara kadar, hareket eğitiminin yanında cimnastik, bale, dans, yoga, zumba gibi branşlarla tamamen çocukların faydalanabileceği bir merkez tasarladık. Eşim de bir girişimci olarak birlikte Bolu’ya, güzel bir tesis kazandırma düşüncesine girdik. Tesisimiz normalde pandemi sürecinden önce açılacaktı fakat durumlardan kaynaklı olmadı. Normalleşme sürecine gidildikçe, umarım bir an önce eski yaşantımıza dönüp, tesisimizden bütün çocuklarımız faydalanır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL MESAFENİN KORUNACAĞI ANTRENMAN PROGRAMLARIMIZ VAR”

Özdamar, pandemi nedeniyle aktivite merkezinde tedbirlerin alındığını ifade ederek sosyal mesafeye uygun antrenman programları oluşturduklarını söyledi: “Koronavirüs salgını süreci nedeniyle salona, çift yönlü hava girişi sağlayacak şekilde bir önlem aldık. Belirli noktalara dezenfektanlar koyduk. Çocuklar içeri alınırken ayak dezenfeksiyonu yapılıp ateşleri ölçülecek. Çocuklar antrenmana girdiğinde ve çıktığında veriler kayıt altına alınacak. Velilerimizi içeriye almayı düşünmüyoruz. Dışarıda onlar için bir yer yaptık. Tabi ki sosyal mesafeye uyacağız. Çocuklar, çalışmalarda çok iç içe giriyordu ama bu kez daha çok sosyal mesafenin korunacağı antrenman programlarımız var. ‘İstasyon Çalışmaları’ dediğimiz bireysel çalışmalar var. Her grubun çalışmasından sonra 15 dakika ara verip, bütün salonun ve kullanılan aletlerin dezenfeksiyonu yapılacak. Normalde bir grup 12 çocuktan oluşuyor ama şuan süreç nedeniyle bu sayıyı 5-6 ile sınırlı tutacağız.”

“OYUN OYNARKEN FİZİKSEL GELİŞİMİN TAMAMLANMASINI AMAÇ EDİNDİK”

Hamit Özdamar, çocuklara oyun oynarken spor bilinci kazandırıldığını belirterek, “Hareket eğitimi programımızda; 1,5 yaş grubundan başlayarak ayrı ayrı gruplar halinde eğitim veriyoruz. Her grup için haftada 2 gün program yapıyoruz, bunlar birbirinden farklı programlar oluyor. Çocukların gelişim özelliklerine göre örneğin; denge çalışması gerekiyorsa o gün denge programı yapıyoruz. Çocukların en çok sevdiği şey; oyun. Çalışmalarımızı oyun ağırlıklı yapıyoruz. Çocukları sıkmadan, oyun oynarken fiziksel gelişimin tamamlanmasını amaç edindik. Çocuk, buradan çıktığı zaman mutlu olsun ve aynı zamanda fiziksel gelişimi de desteklensin” diye konuştu.

“ÇOCUKLARI BİR ŞEKİLDE SPORUN İÇİNE SOKALIM”

Özdamar, son olarak spor yapan çocukların akademik ve sosyal hayatında başarılı olduklarının altını çizerek şöyle konuştu: “Zor bir süreçten geçtik. Sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak oğlumla birlikte destek verdik. Süreç biraz zorladı herkesi. Tek istediğim şey; burası ya da başka bir yer olur, çocukları bir şekilde sporun içine sokalım. Çünkü gerçekten öyle bir nesil geliyor ki, yürümeyi beceremiyoruz. Mutlaka her çocuk bir spor dalı ile uğraşsın. Hedefimiz; çalışma yaptıktan sonra çocukları yatkınlığına göre branşlara yönlendiriyoruz. Her çocuğun hayatına spor girsin çünkü spor sadece fiziksel gelişim anlamında değil; planlı ve disiplinli olmayı sağlar. Spor yapan her çocuk, akademik olarak ya da sosyal hayatta daha başarılı olacaktır. O yüzden herkesin, sporu hayatının bir parçası haline getirmesi gerekir.”