Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ANALİZ SONUÇLARI EN FAZLA ÜÇ GÜNDE ÇIKAR”

“ANALİZ SONUÇLARI EN FAZLA ÜÇ GÜNDE ÇIKAR”
Bolu'da, sudan kaynaklanan zehirlenme vakarında 1 kişinin öldüğü, 144 kişinin de hastaneye kaldırıldığı Yuva köyünde halk birer birer taşınırken, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, “Ben 30 yıl önce göreve ilk başladığımda da benzer sorunları yaşıyorduk. Kuyulardaki mikrobiyolojik kirlenmeyi tespit edip raporladığımızda soruşturma açılıyordu. 30 yıl içerisinde hiçbir şey değişmedi” dedi.

Bolu Yuva köyünde 16 Temmuz’da 144 kişi şebeke suyundan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı, bir kişi ise yaşamını yitirdi. Öncelikle çocuklarda etkilerini gösteren zehirlenme, kısa sürede tüm köye yayıldı. Zehirlenmenin üzerinden tam 35 gün geçti.

Buna karşın, Sağlık Bakanlığı’ndan zehirlenmelerin sudan olmasının dışında net bir açıklama yapılmadı. Zehirlenmelerin ardından köyde oturanların büyük çoğunluğu yaylalardaki ve şehir merkezindeki evlerine gitti. Köyde kirada oturanlar da farklı bir yere taşınmak için yeni ev arayışına girdi.

“SAKLAMAYI VE UNUTTURMAYI TERCİH EDİYORUZ”

Halk Sağlığı Laboratuvarları’nda analiz sonuçlarının en fazla üç günde çıkacağını belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, “Çağdaş bir ülkede yaşıyor olsaydık şu anda sorumlular hesap veriyor olurdu. Biz bu çağdaşlığa henüz erişemediğimiz için saklamayı ve unutturmayı tercih ediyoruz. Bu işin sorumlularının açığa çıkmasını istemiyorsanız o zaman unutturursunuz, şu anda yaşanan tam olarak bu” dedi.

Müdahale etmekte geç kalındığını vurgulayan Ertuğrul, “Ben 30 yıl önce göreve ilk başladığımda da benzer sorunları yaşıyorduk. Kuyulardaki mikrobiyolojik kirlenmeyi tespit edip raporladığımızda soruşturma açılıyordu. 30 yıl içerisinde hiçbir şey değişmedi” diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler