Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AMERİKA'DAN FİZİK TEDAVİ İÇİN BOLU'YA GELDİ

AMERİKA'DAN FİZİK TEDAVİ İÇİN BOLU'YA GELDİ
Uzun yıllardır Amerika'da yaşayan Sabahattin Yavuz geçmeyen el bileği ağrısı şikayetiyle Özel Çağsu Hastanesi Fizik Tedavi Polikliniğine başvurdu.
Özel Çağsu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Ali İhsan Kadıoğlu hastanın şikayet ve yakınmalarının Ulnar Sinir Lezyonu ile uyumlu  olduğunu  ve oldukça olumlu sonuç aldıkları fizik tedaviyle önemli bir yol katettiklerini söyledi. Kadıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Ulnar sinir lezyonu tanısıyla yıllarca tedavi gören Sabahattin Yavuz kliniğimize başvurdu. Sol elde beceri  kaybı 5.parmak ve 4. parmak yarınısında uyuşma ve karıncalanması olan hastamızın kas güçsüzlüğü  el becerilerinde kayıp şeklinde yakınmaları da bulunmaktaydı. El bileği seviyesinde olan uhnar sinir sıkışmasında bu belirtilere ek olarak el ile ince becerilerde kavrama  ve dirsek büküldüğünde şikayetlerde artma ortaya çıkar. Hastalar dirsek düzeyinde yukarısında ve aşağısında yayılabilen ağrı ve hassasiyet tanımlayabilirler .Gece yakınmaları da ciddi derecede rahatsız edicidir. Ulnar sinir sıkışması tedavisinde manel terapi el bileği manipülasyon mobilizasyonu, knezyo bantlama ,elektro terapi kullandık .Hastanın da tedaviye aktif olarak katılabileceği hasta eğitimi aktivite modifikasyonu semptomları arttırıcı hareketlerin tekrarından kaçınılması açısından oldukça önemlidir. İlk dönemde amaç ağrı  yüklenme ve inflamasyonun azaltılmasıdır. Hastamızın tedaviden olumlu yanıt alması bizleri de çok mutlu etmiştir dedi.

Gördüğü tedaviden oldukça memnun olduğunu söyleyen Sabahattin Yavuz Amerika'da gördüğü tüm  tedavilere rağmen  yakalayamadığı hareket kabiliyetini Bolu Çağsu Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde gördüğü tedavi sonrası yakaladğırı yakırmalarının azaldığını Amerika'ya sağlığına kavuşmuş olarak dönecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ve bunun emek harcayan başta doktoru Ali İhsan Kadıoğlu tedavi seanslarında üstün başarı gösteren Fizyoterapist Alihan  İnceayana  Fizik tedavi birimi sorumlu hemşiresi Semiha Akmaz hanıma çok teşekkür ettiğini söyledi.