Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Aman dikkat ! kar, kış, kıyamet kapıda

Aman dikkat ! kar, kış, kıyamet kapıda
Meteoroloji'nin 'yurda soğuk hava ve kar yağışı geri dönüyor' açıklamasından sonra uzmanlardan da art arda uyarılar geldi.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Önümüzdeki dört gün sıradışı meteorolojik olaylar yaşayacağız" ifadelerini kullanırken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yrd. Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ise "Bugünlerde garip hava olayları yaşanabilir..." açıklamasında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika hava durumu raporuna göre hafta sonunda artacak hava sıcaklıkları salı gününden itibaren hissedilir derecede azalacak. Bolu'da kar yağışı Salı günü başlayıp hafta sonuna kadar devam edecek.

SOĞUK HAVA GERİ GELİYOR 

Pazartesi gününden itibaren etkili olacak yağışlar, sıcaklıkların düşmesiyle kar yağışına dönüşecek. Meteoroloji'nin raporuna göre salı günü iç ve doğu kesimlerde kar yağışı, Batı Karadeniz'de ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Çarşamba günü yurdun büyük bölümünde kar yağışı beklenirken, Marmara Bölgesi ve İstanbul'da perşembe günü karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

UZMANLARDAN METEOROLOJİK UYARI! 

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof.Dr.Orhan Şen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda aşırı yağışlara dikkat çekerek, "Önümüzdeki pazartesi Salı günlerine dikkat edelim. Aşırı yağışlar su baskınlarına ve taşkınlara neden olabilir. Önümüzdeki dört gün sıradışı meteorolojik olaylar yaşayacağız" ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakan Yrd. Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ise "Bu günlerde garip hava olayları yaşanabilir..." uyarısı yaptı.

Salı günü kar yağışı başta ilimiz olmak üzere Bilecik, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Erzurum ve Ardahan'da etkili olacak.