Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ALÜMİNYUM D HALKALARIN ÜRETİMİ BOLU’DA BAŞLADI

ALÜMİNYUM D HALKALARIN ÜRETİMİ BOLU’DA BAŞLADI
KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Türkiye’de üretimi ilk kez Bolu’da gerçekleştirilen, “Alüminyum D halkaları” hakkında bilgi verdi.


İş güvenliği elbiseleri, emniyet kemerleri, karabinalar, makaralar, düşüş durdurucular gibi birçok emniyet unsurunda kullanılan Alüminyum D halklarının üretimi konusunda Bolu’da önemli bir adım atıldı. Daha önce yurt dışından temin edilen halkalar, Türkiye’de ilk kez Bolu’da üretilmeye başlayacak.

“BOLU DA ÜRETMEYİ BAŞARDI”

Çalışmayla ilgili detaylı bilgi veren KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOSGEB'in Ar-Ge İnovasyon destek programı ile Türkiye’de istenilen standartlarda imalatı gerçekleştirilmediği için Taiwan’dan ithal edilen ve özellikle İş güvenliği ve ekstrem sporlarda kullanılan emniyet kemerlerinin en önemli parçası olan alüminyum D halkaların üretiminin yapılmasına yönelik çalışma başlatan Odin Metalurji firması sahibi Aşkın Arıcan ve ekibi başarıya ulaştı. Geçtiğimiz Mart ayında proje başvurusu kabul edilen Odin Metalurji 5 aylık bir çalışma sonucu Türkiye'de ilk defa alüminyum D halkayı Bolu da üretmeyi başardı” dedi.

“TEDARİĞİ YURT DIŞINDAN SAĞLANMAKTAYDI”

Halkaların daha önce yurt dışından temin edildiğini belirten İl Müdürü Usta, “Odin Metalurji firması Proje kapsamında Türkiye'de beklenilen uluslararası standartlarda üretimi gerçekleştirilemeyen ve özellikle İş Güvenliği ve Ekstrem Spor dallarında kullanılan alüminyum D halka üretimini Bolu da gerçekleştirmeyi hedefleyerek çalışmalarına başlamıştı. D halkanın Sektörel açıdan bakıldığında geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. İş güvenliği elbiselerinde, emniyet kemerlerinde kullanılan taşıma halkaları özellikle son dönemde tüm şantiye ve bakım işlerinde zorunlu hale gelen iş güvenliği ekipmanları ve ülkemizde artan alternatif turizm faaliyetlerinin sonucu olarak ortaya çıkan ekstrem sporlarda kullanılan ürünün mevcut durumunda tedariği yurt dışından sağlanmaktaydı” ifadelerini kullandı.

“KOSGEB TARAFINDAN DESTEKLENMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ”

Projenin desteğine ilişkin KOSGEB tarafından sağlanan yardıma değinen Usta, “İhtiyacının tamamı tedarikçi firmalar tarafından özellikle Taiwan’dan ithal edilmekte olan kullanım yerleri ve çalışma şartlarından dolayı yüksek kalite ve kullanım standartları gerektiren Alüminyum D halkanın ilk yerli üretimi Bolu'da gerçekleşmeye başlamıştır. Alüminyum D halkanın ülkemizde üretimi için KOSGEB'in Arge İnovasyon desteğine başvuran firma 8 aylık bir proje sunmuş ve proje başvurusu KOSGEB tarafından kabul edilmişti. Proje kapsamında oluşturulan yaklaşık 450 bin liralık bütçenin 365 bin lirasının KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verilmişti” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler