Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ALKOLLÜ MEKANLAR MECLİSTE TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

ALKOLLÜ MEKANLAR MECLİSTE TARTIŞMAYA NEDEN OLDU
Bolu Belediyesi Temmuz Ayı 2. Oturumu Tanju Özcan başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantıda ilk oturumda komisyona sevk edilen maddeler meclis üyelerinin oylarına sunularak karara bağlandı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı İkinci Oturumunda İmar Komisyonu’ndan gelen rapor doğrultusunda sadece Büyüksu Deresi bölgesine verilen alkol ruhsatına izin verilmesinin iptali oy çokluğu ile kabul edildi. İmar Komisyonu’nda Ak Partili Üyelerin şer koyduğu maddeye göre Büyüksu Deresi bölgesinde açılmasına izin verilen alkollü eğlence mekanları için verilen iznin buradan kaldırılması meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

BURAK BALABAN İTİRAZ ETTİ

Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban maddeyi duyar duymaz itirazı olduğunu söyleyerek söz istedi. Balaban yaptığı konuşmada bu konunun çok önemli ve hassas olduğunu, bu maddenin İmar Komisyonu’ndan değil gündem maddesi olarak gelmesini istedi. Öte yandan yeni bölgelerin belirlendikten sonra bu maddenin oylanmasını doğru olacağını söyledi. Balaban, maddenin geri çekilmesini de talep etti.

“BU KONUDA SİZDEN DAHA HASSASIM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konu hakkında herkesten daha hassas olduğunu, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’nden aldıkları görüş doğrultusunda yeni bölgeye karar vereceklerini ve Ağustos ayı meclisinde sunacaklarını söyledi. Özcan; “Bu karar aldığından beri söylüyoruz. Bir şehrin bir bölgesine içkili eğlence mekanı olarak tahsis edilmesi orayı batakhaneye çevirir. Yeni bir karar alınıncaya kadar tarafımdan imzalandığı için herhangi bir ruhsat verilmeyecek. O yüzden bunları dinleyip kalksaydınız iyi olurdu. Canı isteyen alkollü mekan açacak algısı son derece yanlış. Yönetmelik var zaten. Sen bu kararı alsan da almasan da bu yönetmelik uygulanmak zorunda. Camilere, okullara bir mesafesi olması lazım. Biz şu anda hiçbir yer alkollü iş yeri için yer vermedik. Başvurular var. Hatta ruhsat devrine de izin vermedik. Bu konuyu, biz Bolu’yu alkol cenneti yapacağız gibi algılatmayın. Bunların hepsi konuşuldu geçmişte. Ama bu şehirde turizm gelişecek diyorsak elbette her gelen turistin ihtiyacına cevap verecek mekanlarda olması lazım. Bu işler dayatma ile olmaz. Kimse kimseye alkolü teşvik edemeyeceği gibi kimin ne içtiğine de karışmak doğru değil. Vatandaş suç işlediği takdirde güvenlik güçlerine hesap verir. Şu konuyu da özellikle belirtmek istiyorum kimse canının istediği yere bir şey açmayacak. Valilik ve emniyetten görüş alacağız. Belli bölgeleri belirlemek yetmez, canı isteyen canının istediği gibi alkol ruhsatı alamasın diye encümene de yetki vereceğiz. Bu kararı bu şekilde alma düşüncesindeyim. Şu bölge benim hakkım ben buraya alacağım diyen herkese de bu ruhsatı vermekten yana da değilim. Dolayısı ile bu karar niye alınmış biliyoruz. Kararın iptal olduğu bölgede bir şey açmak mümkün değil. Toplumda alkolün yayılmasına bende karşıyım. Bu konuda sizden daha hassasım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından madde meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri madde için muhalif oy kullandı.