Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Alkol ruhsatı verilecek bölgeler belirlendi

Alkol ruhsatı verilecek bölgeler belirlendi
Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı ikinci oturumunda, Bolu’da alkol ruhsatı verilecek bölgeler de belirlendi. Alınan karara göre, Karacasu yolu, Sağlık müdürlüğü ile kalıcı konutlar arasında Deniz pastanesine kadar olan yol, Yaren kokereç ile Alput kahvesi arasındaki yol, Belediyenin önünden başlayarak Uğur Mumcu Parkına kadar olan yol, Kadın Doğum kavşağı ile Cici Taksi Kavşağı arasındaki yol, 14 Burada Avm’nin önünden Yurdaer Otel arasındaki yol ve Karaçayır Migros bölgelerine alkol ruhsatı verilebilecek.

Belediye Meclisi Ağustos Ayı ikinci oturumunda imar komisyonundan gelen raporlar görüşülüp karara bağlandı. Raporlar arasında belediye sınırları içinde alkol ruhsatı verilecek bölgeler de yer aldı. Rapor görüşülmeden önce 2010 yılında alınan ve hala yürürlükte olan alkol ruhsatı verilebilecek alanların iptali meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

D – 100 Karayolu Batı Kısmı, D – 100 Karayolu Doğu Kısmı, Stadyum Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Ferit Talay Caddesi, İzzet Baysal Caddesi ve devamı, D – 100 Karayolu Ankara Çıkışına kadar olan yer, Atatürk Bulvarı, Akıncı Sokak, Kaplıca Yolu, Taşhancılar Caddesi, Karacasu Yolu üzerinde bulunan Büyüksu Deresi boyu bütün halinde kabul edilerek alkol ruhsatı verilmesine izin verilen karar meclis üyelerinin oy birliği ile kaldırıldı.

Rapor görüşüldüğü esnada açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Biz şunu arzu ediyoruz, bu şehirde alkol kullananlar var. Gönlüm ister ki kimse kullanmasın. Benim de gönlümden geçen bu. Alkol kullananlar olduğunu da unutmamamız lazım. İkincisi kapalı mekânların dışına çıkınca nerede içiyor bu insanlar? Yol kenarlarında içiyorlar. Bu görüntüleri görmek sizin hoşunuza gidiyor mu? Sonra tuvalet bulamadıkları için ihtiyacını yol kenarında giderenler var. Ben eşim ve çocuğum ile geçerken rahatsız oluyorum. Sizin de rahatsız olduğunuzu düşünüyorum. Bu bölgeleri kanun niye belirlemiş? Buraları zapt altına alın diye. Dördüncü Murat alkolü yasaklamış ama kendi kullanmış. Bunu minimum hale getirmeye çalışıyoruz. Biz eski başkanın kararının çok daha daraltılmış halini belediye meclisine kabul ettirmeye çalışıyoruz. İşin özü bu arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Daha önce alınan kararla ilgili de yorumlarda bulunan Tanju Özcan, “Bizim aldığımız karar da eğer bugün geçerse herkesin alkol ruhsatı alamayacağını hatta herkesin adeta bir GBT sorgusundan geçeceğini söyledik. Bu konuda en az sizin kadar hassasız. İlla alkol ruhsatı verilmesine gerek yok. Atatürk Bulvarı’nı biz de getireceğiz. Atatürk Bulvarı’nda belki kimse alkol ruhsatı alamayacak. Belirtilen alanlarda alınacak taleplerde kimseye vermeyeceğiz. Bu karar buralarda herkes alkol ruhsatı verilecek demek değil. Valla öyle bir şey olsaydı 2010 yılında gelen karar ile Bolu, Antalya’dan daha çok alkollü bölgeye sahip olurdu. Paris Belediyesi vermez sizin verdiğiniz o kararı. Moskova Belediyesi’nde o kadar alan yoktu. Biz daha çok çeki düzen vereceğiz. Ak Parti döneminde alınan kararı daraltarak hayata geçiriyoruz. Belki yeni bölgelerde kimse alkol ruhsatı alamayacak. Biz de ruhsat vermeye çok hevesli değiliz. Hem diyoruz ki Bolu turizm şehri olsun hem de alkol alanlar dışarıda içmesin diyoruz. Gece cami avlusunda içenler var. Bırak bunları kapalı alanlar altına alalım. Alaaddin yolu diye bir yer var biliyor musunuz Bolu’da? Bütün içenlerin isim taktığı bir yer. Üniversite yolunda burası. Orada dizili araçlar ne yapıyor zannediyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar sonucunda belirlenen bölgeler oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Etiketler: