Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ALAADDİN YILMAZ’DAN BGC’YE VEDA ZİYARETİ

ALAADDİN YILMAZ’DAN BGC’YE VEDA ZİYARETİ
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz veda ziyaretleri kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya geldi.

Burada bir açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Gerçekten de bir değişim dönüşümü artık şekillendirdik, tünelin ucunda ışık göründü. Allah nasip etmedi bana ama benden sonrakiler inşallah bu dönüşümü gerçekleştirirler.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Bolu Gazeteciler Cemiyeti ziyaretine, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, Belediye Meclis Üyesi Necip Çarıkcı, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve gazeteciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Başkan Yılmaz’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Velioğlu, “15 senedir sayın başkanım bize abilik yaptı, babalık yaptı. Cemiyetimizin, gazetecilerin her türlü sıkıntılarına koştunuz. Başımız sıkıştı size geldik,  biz sizi başkan olarak değil, bütün basın mensupları olarak dünya görüşü, siyasi görüşü ne olursa olsun biz sizi bir abi bir baba olarak gördük. Bize zaman zaman kızdınız, zaman zaman çok gezdik, her projenizi gezdik, her projenizi anlattınız, biz de sizin projelerinizi kamuoyuna aktarmaya çalıştık. Partinizin verdiği kararla, sizin tabirinizle emekli oldunuz, inşallah Allah daha güzel görevler nasip eder. Bize verdiğiniz destekler için yardımcılarınızla birlikte çok teşekkür ediyoruz.” dedi.  

“Bir değişim dönüşümü şekillendirdi”

Görev süresi boyunca Bolu’da bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Başkan Yılmaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “15 yıllık icraat, 10 yıl da belediye meclis üyeliği 25 yıldır, Bolu’ya kendini adamış ve Bolu’yu bir belediye başkanı olarak değil, Bolu’da bir şehircilik değişim, dönüşüm yapmak üzere göreve başladığımız algılayarak, Bolu’nun turizm, spor, sağlık ve üniversite kendi olacağını ilk defa söyleyerek, bir şehir için AK Partinin hedefi 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmekse, biz de ilk 10 yaşanılabilir ili içine girmek için hedef tayin ederek yoğun bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı, işçisinden memuruna, mühendisinden müdürüne, başkan yardımcısından başkanına kadar bir ekip ruhu ile yaptık. Gerçekten de bir değişim dönüşümü artık şekillendirdik, tünelin ucunda ışık göründü. Allah nasip etmedi bana ama benden sonrakiler inşallah bu dönüşümü gerçekleştirirler. Biz bir belediye başkanı olarak ne yapabileceğimiz değil, bir gelecek dünya şehrinin nasıl olabileceğini planladık ve yaptığımız her çalışma bunun ögeleri idi. Şu an şehircilik anlamında Bolu, artık Türkiye’nin diğer şehirleri ile kıyaslanabilecek noktanın dışına çıkmıştır. Ama dünyanın diğer şehirleri ile arasında mesafe vardır, bunu kapatması lazım.”

“Bunlar Bolu’nun kazanımlarıdır”

15 yıl boyunca yapılan hizmetlerin Bolu adına kazanım olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz şöyle devam etti; “15 yıl dile kolay, hizmet etme imkanı ve şerefini aldık, ekibimizle beraber. Bolu’yu farklı bir konuma taşıdığımıza inanıyoruz. Tam geldiğimiz konuyu siz de tam anlayamamış, belki Bolu halkı anlayamamış olabilir ama gelecek bundan bahsedecektir diye düşünüyorum. Biz aday olup da ne yapacağını düşünen değil aday olmadan önce şehri hayal edip, bunu gerçekleştirmek için aday olan birisi olduğumuz için farklıyız. Şu anki adayların, değerlendirmelere baktığımızda bizim yaptığımızın ne olduğunu bile öğrenemediğini görüyoruz. Bolu ile ilgileri yeni başladığı için ilgilerinin zayıf olduğunu görüyoruz. İnşallah süreç onların yetişmesini sağlar. İnşallah ben sağduyunun galip gelerek tekrar bu çalışmalarının hükümet desteği alarak sağlanacağı kanaatindeyim. İnşallah böyle olur, inşallah eksikler tamamlanır. Bu kazanımlar Alaaddin Yılmaz’ın kazanımı değil Bolu’nun kazanımlarıdır. Hedefimiz budur, bu yol zor ve riskli bir yoldur. İnşallah bu riskleri ve bu yolculuğu bu zoru başaracak insanlar Bolu’nun geleceğinde söz sahibi olacaklardır diye düşünüyorum. Allah Bolu’nun geleceğini bahtını açık etsin.”